Διέτης: «Τα εμβόλια MRNA δεν ανακαλύφθηκαν σήμερα»

Έλα στο Google News

Είναι θέμα ενημέρωσης η μη επίδειξη ενδιαφέροντος από τους νέους να λάβουν τα εμβόλια, εκτίμησε ο Δρ. Νικόλας Διέτης είναι Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο κ. Διέτης σημείωσε ότι πρέπει οι γονείς να μεταφέρουν στα παιδιά τι σημαίνει ατομική και συλλογική ευθύνη και γιατί πρέπει να εμβολιαστούν, έστω και αν οι ίδιοι όταν νοσήσουν πιθανόν να μην αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα.

Τόνισε προς τους νέους ότι αν εμβολιαστούν θα προστατεύσουν ένα συμμαθητή τους που έχει λευχαιμία, τον παππού και την γιαγιά ή ακόμα και τους ίδιους τους γονείς τους.

Ο κ. Διέτης είπε ότι επιστημονική μελέτη απέδειξε ότι νεαρά άτομα που νόσησαν με τον κορωνοϊό ανέπτυξαν σοβαρές νευρολογικές παρενέργειες, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο στον κόσμο, περιλαμβανομένου και αυτού για τον κορωνοϊό που να προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα η ασθένεια την οποία καταπολεμά.

Υπέδειξε ότι δε μπορεί να λεχθεί από πριν αν οι επόμενες μεταλλάξεις θα είναι πιο επικίνδυνες ή όχι, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι πολύ πιο μεταδοτικές, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται με γρηγορότερους ρυθμούς τα κρούσματα και κατ’ επέκταση αυξήσεις σε νοσηλείες και θανάτους.

Ο κ. Διέτης εξήγησε ότι τα εμβόλια τεχνολογίας MRNA ανακαλύφθηκαν και μελετώνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια για αυτό και μπόρεσαν οι επιστήμονες να βρουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια είναι σε πειραματικό στάδιο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.