Διευκρινίσεις ΚΟΑΓ για το έργο ανέγερσης 32 οικιστικών μονάδων στη Λάρνακα

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο ΚΟΑΓ αναφέρει ότι «το έργο ανέγερσης 32 οικιστικών μονάδων στην ενορία Αγίου Νικολάου Λάρνακας προωθείται αποκλειστικά από τον Κυπριακό Οργανισμό Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ) μετά από απόφαση που έλαβε προ μηνών το Διοικητικό του Συμβούλιο. Η απόφαση έχει γνωστοποιηθεί με διάφορους τρόπους εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ πρόσφατα έχουν δημοσιοποιηθεί και τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού».

Προστίθεται ότι η γη στην οποία θα ανεγερθούν οι μονάδες είναι ιδιοκτησίας του ΚΟΑΓ.

«Μέρος των μονάδων θα διατεθούν ως προσιτή στέγη στα μέτρια αμειβόμενα νοικοκυριά, ενώ το υπόλοιπο των μονάδων θα διατεθεί με το πρωτοποριακό πρόγραμμα του προσιτού ενοικίου σε χαμηλά αμειβόμενα νοικοκυριά», σημειώνεται.

Ο Οργανισμός διευκρινίζει ότι για το συγκεκριμένο έργο, η συμβολή του Δήμου Λάρνακας περιορίζεται στο ρόλο του ως Αρμόδια Αρχή, σχετικά με την αδειοδότηση της ανάπτυξης.

Ακόμα ο ΚΟΑΓ σημειώνει πως «παραμένοντας πιστοί στη δέσμευση μας, όπως αυτή έχει εκφραστεί προ διετίας, για συνεργασία με όσους Δήμους επιθυμούν να προχωρήσουμε σε από κοινού αναπτύξεις, είμαστε έτοιμοι να αξιολογήσουμε όλες τις προτάσεις που θα τεθούν ενώπιον μας».

Προστίθεται ακόμα πως «το παράδειγμα της συνεργασίας του Οργανισμού με τον Δήμο Λεμεσού, για την από κοινού ανάπτυξη 600 οικιστικών μονάδων, ευελπιστούμε να αποδειχθεί μόνο η αρχή για παρόμοιες συνεργασίες που θα λειτουργήσουν καταλυτικά στην άμβλυνση του οικιστικού προβλήματος στην Κύπρο».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy