Διευκρινίσεις για τη Μεγάλη εβδομάδα – Αντίδραση του Αρχιεπισκόπου έφερε «είσοδο πίστών στους ναούς»

Διευκρινίσεις όσον αφορά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τη Μεγάλη εβδομάδα, δόθηκαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής (23/04).

Μετά και την έντονη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄, η Κυβέρνηση άλλαξε την απόφαση σχετικά με τον εκκλησιασμό και εξέδωσε διευκρινίσεις. Ωστόσο αυτό που προκαλεί αντιδράσεις στον κόσμο, ειναι οτι την ανακοίνωση για τις νέες εξαιρέσεις ελέω αντίδρασης του Αρχιεπισκόπου, είναι πολιτική απόφαση και πάρθηκε απο την κυβέρνηση Αναστασιάδη και όχι από το Υπουργείο Υγείας βάσει επιστημονικών κριτηρίων.

Αναλυτικά:

Σε σχέση με τις σημερινές Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορούν τη Μεγάλη Βδομάδα από 26/4/2021 έως 2/5/2021, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1)    Στο εσωτερικό των ναών, επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 50 ατόμων, νοουμένου ότι θα προσκομίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους για το COVID-19, με το οποίο να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιασθεί τουλάχιστον με τη μια δόση, τουλάχιστον τρεις (3) εβδομάδες πριν και τηρουμένου του μέτρου αποστασιοποίησης, καθώς και του υγειονομικού πρωτοκόλλου του Υπουργείου Υγείας. Επιτρέπεται επίσης, η παρουσία πιστών στον προαύλιο χώρο των ιερών ναών, τηρουμένου του μέτρου αποστασιοποίησης και του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει για τη λειτουργία των εκκλησιών και νοουμένου ότι θα γίνουν διαρρυθμίσεις για να παρευρίσκονται καθήμενοι οι πιστοί.

2)    Υπενθυμίζεται ότι, η απαγόρευση μετακίνησης αρχίζει στις 9.00 μ.μ.

3)    Νοείται ότι, σε σχέση με την απόφαση για την Αναστάσιμη Ακολουθία του Μεγάλου Σαββάτου ισχύουν τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.