Διευκρινίσεις Υπ. Υγείας για μετακινήσεις τουριστών – Τι ισχύει

Διευκρινίσεις για το τι ισχύει με τις μετακινήσεις τουριστών στην Κύπρο έδωσε το Υπουργείο Υγείας μετά το σάλο που ξέσπασε από τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για ελεύθερη μετακίνηση των τουριστών χωρίς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο ενημέρωσε πως είναι ενήμερο για την απόφαση που λέει πως κάνενας τουρίστας ή Κύπριος κάτοικος του εξωτερικού από τη στιγμή που εισέρχεται στη Δημοκρατία από τις πύλες εισόδου της ΔΕΝ εξαιρείται από τους νόμους/διατάγματα/κανονισμούς που ισχύουν. Από εκεί και έπειτα, η υλοποίηση του τεχνικού μέρους του πώς θα στέλνουν SMS οι τουρίστες ή αν θα έχουν το Έντυπο Β όπως έχουν και κάποιες ομάδες μόνιμα διαμένοντων στην Κύπρο εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υφυπουργείου Καινοτομίας.

Πρόσθεσε πως το ποιος θα ενημερώσει τους διάφορους εμπλεκόμενους (ΠΑΣΥΞΕ, ταξιδιωτικούς πράκτορες, κτλ) για να ενημερώσουν με τη σειρά τους τον τουρίστα για τις λεπτομέρειες των μέτρων που αφορούν τις μετακινήσεις, είναι ζήτημα που αφορά το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, εξήγησε πως οι τουρίστες θα έχουν ειδικό έντυπο Β’ όπως ισχύει και για κάποιες ομάδες του πληθυσμού στην Κύπρο, ενώ ταυτόχρονα θα ισχύουν και οι περιορισμοί για δύο μετακινήσεις τις καθημερινές και τρεις τα Σαββατοκυρίακα.

Πάντως, το ζήτημα στην εν λόγω περίπτωση είναι πως για το εν λόγω έντυπο Β’ δεν θα μπορεί να γίνεται έλεγχος για τήρηση του επιτρεπόμενου αριθμού μετακινήσεων, πράγμα που ισχύει και στη περίπτωση των ομάδων του πληθυσμού που το χρησιμοποιούν στην Κύπρο.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.