Διευρύνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Wolt – Έρευνα από το Τμ. Εργασιακών Σχέσεων

Πλέον μετά την έναρξη της απεργίας σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία έχουν εγγραφεί σε συντεχνίες δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο ΓΓ της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ, Νεόφυτος Ττιμινής.

Τόνισε παράλληλα ότι διευρύνεται η απεργιακή κινητοποίηση αφού από χτες το απόγευμα κλιμάκωσαν τα μέτρα οι εργαζόμενοι της επαρχίας Λεμεσού ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του, στο απεργιακό μέτωπο μπαίνουν και οι εργαζόμενοι της επαρχίας Λάρνακας.

Τόνισε ότι η ΠΕΟ θα παραμείνει στο πλευρό των απεργών με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης που δεν ανακοίνωσε, ωστόσο όπως είπε, από τη Δευτέρα αναμένονται ανακοινώσεις.

Ο κ. Ττιμινής κατήγγειλε ότι χτες κατά την ολιγόλεπτη απουσία του εκπροσώπου της Συντεχνίας από το χώρο της απεργίας η εταιρεία προσέγγισε κάποιους από τους απεργούς για να διαβουλευθεί μαζί τους ατομικά, ενδεχομένως όπως είπε, για να σπάσει την απεργία.

Έρευνα από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων

Έρευνα για τους όρους απασχόλησης των απεργών εργαζομένων στην εταιρεία Wolt διενεργεί το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων και αρχές της βδομάδας αναμένεται να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ, ο Διευθυντής του Τμήματος, Άντης Αποστόλου.

Ανέφερε ότι έγιναν προσωπικές συνεντεύξεις σε 92 από του εργαζόμενους που απεργούσαν χτες στη Λευκωσία.

Πρόσθεσε ότι τους ζητήθηκαν πληροφορίες για τους μισθούς, τις ώρες εργασίας και για άλλα ωφελήματα και άρχισε να ερευνάται κατά πόσον είναι δηλωμένοι από την εργοδοσία στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

Τόνισε επίσης ότι γίνεται διερεύνηση του κατά πόσον οι εργοδότες πήραν έγκριση για απασχόληση αλλοδαπών από τρίτες χώρες και κατά πόσον τηρούν τους όρους εργοδότησης με τους οποίους σφραγίστηκαν τα συμβόλαια τους, από το Τμήμα Εργασίας.

Εάν ο εργοδότης έχει διαφοροποιήσει μονομερώς τους όρους που υποχρεούται βάσει συμβολαίου να τηρεί για αλλοδαπούς τρίτων χωρών, τότε αυτό συνιστά παραβίαση του συμβολαίου και το Τμήμα Εργασίας μπορεί να προχωρήσει, όπως είπε, σε ανάκληση ή ακύρωσης άδειας απασχόλησης εργοδοτουμένων.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.