Διεύρυνση της κοινωνικής ανισότητας. Θέλουν δούλους και όχι εργαζομένους!

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

Δεν πείθουν κανέναν ούτε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι υπουργοί του, ούτε και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου όταν δίνουν νέες υποσχέσεις ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τους εργαζομένους. Δεν πείθουν γιατί η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Αβέρωφ έχει αποδείξει ότι δεν τηρεί τις «δεσμεύσεις» της. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών το πρώτο εξάμηνο του 2021 περιορίστηκε στο 18% από 22% το εξάμηνο του 2020. Συνεπώς, ούτε τα μισά απ’ όσα υπόσχονται δεν υλοποιούν.

Ο Αβέρωφ «πανηγυρίζει» ότι η οικονομία ανακάμπτει και ότι βρισκόμαστε σε ρυθμούς ανάπτυξης. Την ίδια, όμως, στιγμή όλο και περισσότερος κόσμος οδηγείται στη φτωχοποίηση. Έχει διευρυνθεί το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γ.Γ. της ΠΕΟ στο συνέδριο της ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ,  η κατανομή του εθνικού εισοδήματος έχει ανατραπεί σε βάρος της εργασίας κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι ο παραγόμενος πλούτος καταλήγει στις τσέπες όλο και λιγότερο ανθρώπων. Οι πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Αβέρωφ έχουν δημιουργήσει την τάξη των ολίγων προνομιούχων και των πολλών φτωχών.

Οι νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Αβέρωφ οδήγησαν στην απορρύθμιση της εργασίας, στα ευέλικτα ωράρια, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, σε ατέλειωτες ώρες δουλειάς χωρίς την ανάλογη ανταμοιβή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ενώ υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για εργοδότηση. Καθόλου λοιπόν τυχαίες ούτε και οι επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται εργατικά χέρια και δεν υπάρχουν! Εκείνο που ζητούν δεν είναι την εργοδότηση Κύπριων ή Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι διεκδικούν αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακά δικαιώματα και γι’ αυτούς κοστίζουν «ακριβά» στις επιχειρήσεις. Ζητούν την εργοδότηση ατόμων από τρίτες χώρες, οι οποίοι είναι φθηνό εργατικό δυναμικό και προσφέρεται προς εκμετάλλευση!

Ο κ. Αβέρωφ και η κυβέρνηση ΔΗΣΥ δεν νοιάζονται ούτε για καλύτερο βιοτικό επίπεδο του λαού μας, ούτε για συλλογικές συμβάσεις, ούτε για αυξήσεις σε μισθούς και ΑΤΑ. Για τον Αβέρωφ ο εργαζόμενος θα πρέπει και να υποκλίνεται στους εργοδότες του γιατί του προσφέρει δουλειά! Δεν τους ενδιαφέρει πόσες ώρες εργάζεται, πόσα πληρώνεται, ποιες είναι οι συνθήκες εργασίας… «Δούλους» θέλουν και όχι εργαζομένους!

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.