Διευθύνων σύμβουλος της Pfizer: Θα χρειαστεί και τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19

Για να αποτραπεί ένα ακόμα κύμα της Covid-19, οι άνθρωποι θα χρειαστούν και μια τέταρτη δόση εμβολίου, δήλωσε την Κυριακή στο CBS ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα.

«Έρχονται πολλές παραλλαγές και η Όμικρον ήταν η πρώτη που μπόρεσε να αποφύγει – με επιδέξιο τρόπο – την ανοσολογική προστασία που παρέχουμε», είπε ο Bourla στο CBS στο «Face the Nation». «Η προστασία που παίρνουμε από την τρίτη (δόση) είναι αρκετά καλή – στην πραγματικότητα αρκετά καλή για νοσηλεία και θανάτους», είπε ο Μπουρλά.

Η Pfizer και άλλες φαρμακευτικές δουλεύουν πάνω σε εμβόλια που θα προστατεύουν έναντι μελλοντικών μεταλλάξεων του ιού, πρόσθεσε. «Η Όμικρον ήταν η πρώτη που μπόρεσε να παρακάμψει την ανοσολογική προστασία που έχουμε δώσει, αλλά επίσης η διάρκεια της προστασίας δεν είναι πολύ μεγάλη», είπε.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και δουλεύουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε ένα εμβόλιο που όχι μόνο θα προστατεύει έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, αλλά θα μπορεί και να προστατεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.