Διευθυντής Τμ. Δασών: «Ελεγχόμενη η κατάσταση – Μάχες με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις»

Συνεχείς αναζωπυρώσεις παρατηρούνται σε ορισμένες περιοχές της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην ορεινή Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου χαρακτήρισε την κατάσταση «ελεγχόμενη ωστόσο εξακολουθούμε και δίνουμε μάχες στη περίμετρο της πυρκαγιάς αντιμετωπίζοντας συνεχείς αναζωπυρώσεις. Αναμένουμε το βράδυ για να μειωθεί η ένταση των ανέμων και της θερμοκρασίας για να μπορέσουμε να πούμε πως η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο».

Πρόσθεσε ότι γύρω στις 12 το μεσημέρι «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Υπήρχαν το πρωί ενεργά μέτωπα που συνεχίζονταν από χθες και σήμερα παρατηρούνται αναζωπυρώσεις. Το πρωί, προτού αρχίσουν ρίψεις νερού τα πτητικά μέσα, υπήρχαν πέντε μέτωπα που παρέμειναν ενεργά κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι «αναζωπυρώσεις παρατηρούνται στη περιοχή νότια και βόρεια της Βαβατσινιάς, προς την Ορά και σε όλες περιοχές. Η πυρκαγιά έχει περίμετρο περίπου 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε λοφώδεις και δύσβατες περιοχές» είπε και σημείωσε πως «από το βράδυ μέχρι και σήμερα το πρωί προσπαθούσαμε και το καταφέραμε, να προσεγγίσουμε ένα σημείο το οποίο θεωρούσαμε το δυσκολότερο».

«Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο σε εξέλιξη»

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο σε εξέλιξη, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής.

«Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο σε εξέλιξη. Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις σε διάφορες περιοχές. Επί του παρόντος αντιμετωπίζονται από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις χωρίς ουσιαστικά προβλήματα», ανέφερε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.