Διευθύντρια σχολείου για άρθρο μαθήτριας : «Θα δίνω βήμα σε όλες τις απόψεις»

Την άποψη μίας μαθήτριας του Λυκείου Αρχιεπισκόπου Γ’ Δασούπολης, στην εφημερίδα του σχολείου της «Δασουπολίτης» για τα θρησκευτικά, ήταν αρκετή για να ξεράσουν οχετό απο μισαλλοδοξία και ρατσισμό κάποιοι καθηγητές Θεολόγοι. Το «λάθος» της μαθήτριας ηταν να εκφράσει την άποψη της εάν τα θρησκευτικά πρέπει να ειναι επιλογή ή υποχρέωση.

Η διευθύντρια του Λυκείου Αρχιεπισκόπου Γ’ Δασούπολης, Μαρία Γεωργίου, μετά απο επικοινωνία μαζί της απο την εφημερίδα Ο Φιλελευθερος, δηλώνει πως είναι παράδοση για τον «Δασουπολίτη» να δίνει βήμα σε όλα τα παιδιά για να εκφράζονται ελεύθερα, ακόμα κι εάν οι απόψεις τους δεν τους βρίσκουν όλους σύμφωνους.

Η κ. Γεωργίου ανέφερε πως έγινε συζήτηση στο σχολείο και με τη μαθήτρια αλλά και τον πατέρα της και τόνισε πως το πιο σημαντικό είναι η προστασία της μαθήτριας από κάθε κανιβαλισμό και στοχοποίηση αλλά και κάθε άλλου παιδιού που επιθυμεί να εκφραστεί. Η διευθύντρια του σχολείου σημείωσε πως η γραμμή της σχολικής εφημερίδας είναι μία και θα παραμείνει: Ελευθερία έκφρασης και δικαίωμα στη συμμετοχή.


Επιπρόσθετα, η κ. Γεωργίου ανέφερε ότι στην ίδια σελίδα της εφημερίδας υπήρχε και άρθρο μαθητή με κριτική στο μάθημα των Μαθηματικών διατυπώνοντας την άποψή του, χωρίς όμως να προκύψει οποιοδήποτε θέμα.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση εκπαιδευτικών σε μαθήτρια γιατί είπε την άποψη της για τα θρησκευτικά – Άγνοια δηλώνει ο Υπουργός

Σύνδεσμος θεολόγων: Έπρεπε να υπάρχει αντίλογος


Ο  πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων, Χριστάκης Ευσταθίου, ανέφερε ότι είναι σεβαστή η οποιαδήποτε άποψη εκφέρεται καλόπιστα και ιδιαίτερα όταν αυτή προέρχεται από μαθητές.

«Βέβαια, σε τέτοιες περιπτώσεις επειδή αγγίζουν θέματα ευρύτερης ευαισθησίας είναι καλό να υπάρχει και ο αντίλογος», σημείωσε ο κ. Ευσταθίου λέγοντας ότι «πολλοί γονείς και παιδιά επικοινώνησαν μαζί μας και εκφράστηκαν κολακευτικά για το μάθημα και τη χρησιμότητά του, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή όπου οι υπαρξιακές αναζητήσεις των νέων μας είναι έντονες».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.