Παράθυρα

Διηγήματα, öyküler σε κοινή έκδοση

Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου και η Ένωση Καλλιτεχνών και Συγγραφέων (Τουρκοκυπρίων) διοργανώνουν από κοινού την τελετή βράβευσης των νέων Κυπρίων λογοτεχνών που κέρδισαν τον δικοινοτικό διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος (2017-2018) και την παρουσίαση των βραβευμένων έργων.

Την παρουσίαση θα κάνουν οι Γιώργος Φράγκος και η Εμέλ Καγιά.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου σε συνεργασία με την Οργάνωση Καλλιτεχνών και Συγγραφέων (των Τουρκοκυπρίων) συνεχίζουν την παράδοση κοινής δίγλωσσης έκδοσης έργων από νέους συγγραφείς στις δυο κοινότητες κατόπιν διαγωνισμού. Ο παρών είναι ο όγδοος στη σειρά και αφορά διηγήματα δύο νέων συγγραφέων από κάθε πλευρά. Ο προηγούμενος διαγωνισμός αφορούσε ποίηση όπως και ο επόμενος, αφού πεζό και ποίηση εναλλάσσονται.

Ο θεσμός έχει πια καθιερωθεί αφού θεωρήθηκε πολύ πετυχημένος δίνοντας ως καρπούς νεανικά αλλά ώριμα έργα από τις δυο κοινότητες που συμβάλλουν στη διάχυση και ανταλλαγή ιδεών, τεχνικών και νοοτροπιών στον τρόπο γραφής και σκέψης. Αλλά, βεβαίως, και στους προβληματισμούς και την κοινή πεποίθηση της νέας γενιάς πως η μοιρασμένη πατρίδα μπορεί να επανενωθεί και να ευημερήσει σε συνθήκες αλληλοκατανόησης, μακριά από μισαλλοδοξίες. Άλλωστε και ο πίνακας της Κατερίνας Ατταλίδου που κοσμεί το εξώφυλλο κινείται στις ίδιες προσμονές: Η Μεσαορία να επανενώσει την Κύπρο σε μια ευτυχισμένη πατρίδα.»

Σπίτι της Συνεργασίας, Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, στις 7μ.μ.