Διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο αρχίζει ο Αν. Πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ της Ιορδανίας

Διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο ξεκινά την Πέμπτη ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Ayman Al Safadi, ο οποίος θα συζητήσει μεταξύ άλλων το πλαίσιο διμερούς και τριμερούς συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων καθώς και το Μεσανατολικό και το Ουκρανικό.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων. Με το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης (στις 18:40). Τέλος, ο κ. Κασουλίδης θα παραθέσει δείπνο στον Ιορδανό ομόλογό του.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο Υπουργών αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, το πλαίσιο διμερούς και τριμερούς συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που περιλαμβάνει την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, την κλιματική αλλαγή και την αμυντική συνεργασία. Οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν επίσης πτυχές που αφορούν το Μεσανατολικό ζήτημα, την κατάσταση στην Ουκρανία υπό το φως της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής, τις σχέσεις ΕΕ-Ιορδανίας, καθώς και άλλα επίκαιρα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά την παρουσία του στην Κύπρο ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Ayman Al Safadi, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy