Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε χθες διάταγμα διήμερης κράτησης εναντίον δύο νεαρών ηλικίας 18 και 20 χρόνων από το Λιοπέτρι, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή και επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης εναντίον 18χρονου στρατιώτη που υπηρετεί στο Στρατόπεδο «Μόδεστου Παντελή» στο Λιοπέτρι.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης την Κυριακή 26 Απριλίου, 18χρονος εθνοφρουρός από το Λιοπέτρι, κατήγγειλε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι τα ξημερώματα της ίδιας μέρας ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία εντός του στρατοπέδου «Μόδεστου Παντελή» στο Λιοπέτρι, δέχθηκε επίθεση από 20χρονο πολίτη και ένα 18χρονο εθνοφρουρό, αμφότεροι από το Λιοπέτρι.

Οι δύο νεαροί αφού εισήλθαν παράνομα από την περίφραξη εντός του στρατοπέδου, αρχικά κτύπησαν τον 18χρονο με τα χέρια και τα πόδια τους σε διάφορα μέρη του σώματος του και στη συνέχεια με την καρέκλα που υπήρχε στο θάλαμο του στρατοπέδου.

Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε κάκωση στο κεφάλι και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος του.

Εναντίον των δύο νεαρών εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και συνελήφθηκαν το βράδυ της Κυριακής.

Ανακρινόμενοι οι δύο νεαροί έδωσαν κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται από την Αστυνομία ενώ χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε διάταγμα διήμερης κράτησης τους.

ΚΥΠΕ