Δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα ο Πρόεδρος του ΡΙΚ για τη λογοκρισία Ευσταθίου και παραίτηση Φοινικαρίδη

Στη λάθος συνεννόηση μεταξύ του διευθυντή ειδήσεων, Γιάννη Νικολάου και του δημοσιογράφου Ντίνου Φοινικαρίδη, απέδωσε την ευθύνη για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε στο ΡΙΚ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μιχάλης Μιχαήλ.

Μετά το σάλο που πρόκληθηκε από την αποκάλυψη της «Χαραυγής» για «κόψιμο» του Κωστή Ευσταθίου από την εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» και την παραιτήση του δημοσιογράφου Ντίνου Φοινικαρίδη από την συγκεκριμένη εκπομπή, ήρθε σήμερα η τοποθέτηση από το ΡΙΚ και τον Πρόεδρο του Δ.Σ.

Ο κ. Μιχαήλ με παρέμβαση του στην σημερινή εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» έδωσε τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

«Πρέπει να πω ότι το συγκεκριμένο θέμα ήταν καθαρά ένα θέμα εσωτερικής συνεννόησης, κάτι το οποίο στην προκειμένη περίπτωση δεν είχε τηρηθεί» είπε αρχικά ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, ο οποίος στη συνέχεια υπογράμμισε πως άλλη συνεννόηση είχε ο Ντίνος Φοινικαρίδης με τον Βουλευτή Κωστή Ευσταθίου και άλλη ο διευθυντής επικαίρων και δεν υπήρξε στο τέλος συνεννόηση μεταξύ τους.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαήλ δήλωσε πως το ΡΙΚ δεν δέχεται παρέμβαση από κανέναν. Έχει τους διευθυντές του, τους δημοσιογράφους του οι οποίοι είναι οι καλύτεροι στο παζάρι…

Επίσης είπε: «Καλό θα ήταν τα πολιτικά πρόσωπα να σβήσουν από τα τηλέφωνά τους τα τηλέφωνα των δημοσιογράφων. Δεν υπάρχει λόγος τα πολιτικά πρόσωπα να έχουν τα κινητά των δημοσιογράφων. Ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους δεν χρειάζονται καθοδήγηση. Θα ήταν καλά να αφήνουν τους δημοσιογράφους να επικοινωνούν και να λαμβάνουν την πληροφόρηση που χρειάζονται. Οι δημοσιογράφοι του ΡΙΚ έχετε όλη την ελευθερία να πάρετε και να φέρετε όποιον θέλετε χωρίς να δέχεστε παρέμβαση».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.