Δικαίωση για την οικογένεια του Παναγιώτη η παραπομπή του Ρώσου σε δίκηΔικαιωμένοι αισθάνονται οι χαροκαμένοι συγγενείς του 27χρονου Παναγιώτη Χριστοφόρου που έσβησε στην άσφαλτο όταν στο όχημα που οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού προσέκρουσε το όχημα που οδηγούσε 50χρονος Ρώσος, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι έκατσε στο τιμόνι υπό την επήρεια αλκοόλ και υπνωτικών χαπιών.

Μετά την παραπομπή του 50χρονου σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, ο δικηγόρος Ηλίας Χρίστου που εκπροσωπεί την οικογένεια του 27χρονου μίλησε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση και τόνισε ότι οι συγγενείς αναμένουν την έκβαση της δίκης που αρχίζει στις 31 Μαρτίου 2020. Εώς τότε, ο ύποπτος θα παραμείνει υπό κράτηση με οδηγίες του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

“Για να διαπιστώσουμε κατά την άποψη μας κατά πόσο θα αποδοθεί δικαιοσύνη ή όχι. Το προηγούμενο περιστατικό που έχουμε, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια ποινή κάθειρξης, την οποία εγώ προσωπικά θεωρώ λίγη για τέτοιου είδους αδικήματα”

Ο κύριος Χρίστου αναγνώρισε ότι δεν μπορεί να επιβληθεί η μέγιστη ποινή, που είναι τα ισόβια, για ένα τέτοιο αδίκημα και διευκρίνησε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια δεν είναι μέρος της διαδικασίας.

“Δεν γνωρίζω τα γεγονότα επομένως αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο στο χρόνο που πρέπει. Θεωρώ ότι κατά την άποψη μου δεν είναι τα έξι χρόνια η μέγιστη, το όριο, η επιτρεπόμενη ποινή. Κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη.”

“Δεν μπορεί να καταδικάζεται στην Κύπρο κάποιος που κατέχει μια ποσότητα ναρκωτικών πχ: μαριχουάνα σε 10 ή 15 χρόνια και κάποιος που αφαιρεί μια ζωή με τέτοιο βίαιο τρόπο να καταδικάζεται σε 6 χρόνια”, σημείωσε ο δικηγόρος.

“Είναι δυσανάλογες οι πραγματικότητες και αυτό πρέπει να αλλάξει, αλλά αυτό είναι δουλειά του δικαστηρίου και όχι δική μας”.