Δικαστική μάχη για συγκρότημα κατοικιών στη Χλώρακα

Καταγγέλλει την Αστυνομία η εταιρεία Παναρέτη για παράνομη παρέμβαση και κατάχρηση εξουσίας

Φωτογραφία αρχείου

Καταγγελία στην Αστυνομία Πάφου διαβίβασε η εταιρεία Παναρέτη σχετικά με το συγκρότημα διαμερισμάτων στη Χλώρακα, το οποίο διεκδικεί εμπορική τράπεζα. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι από τα 80 διαμερίσματα του συγκροτήματος τής ανήκουν τα 55, και του κοινόχρηστου ελεύθερου χώρου. 

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αναφέρει: «Έχω τη διαχείριση του έργου μαζί με κάποιους αντιπροσώπους μου και θέλω να δηλώσω προς την Αστυνομία αλλά και προς πάσα κατεύθυνση ότι η εταιρεία μου Alpha Panareti είναι ιδιοκτήτης και τα όποια προβλήματα υπάρχουν, βρίσκονται στο δικαστήριο Πάφου με την αγωγή 416/2022, την οποία η τράπεζα έχει κινήσει εναντίον της εταιρείας προσπαθώντας να εκποιήσει τα διαμερίσματα αυτά και άλλα. Στην παρούσα αγωγή έχουμε καταχωρίσει ανταπαίτηση με την οποία διεκδικούμε να αναγνωριστεί από το δικαστήριο ότι η τράπεζα δεν έχει κανένα δικαίωμα για τα διαμερίσματα αυτά».

Επίσης, προσθέτει, έχει εγείρει άλλες 7 αγωγές με αριθμούς 517/21 – 523/21 και διεκδικεί την κατοχή, αναγνωρίζοντας ότι την κατοχή την έχει η εταιρεία Panareti από την ημέρα που έχουν ανεγερθεί αυτά τα διαμερίσματα αλλά και άλλα. Η οποιαδήποτε παρέμβαση από την ίδια την Αστυνομία ή από ιδιωτικούς φρουρούς ασφαλείας στους κοινόχρηστους χώρους των διαμερισμάτων είναι παράνομη, είναι εξόφθαλμα παρεμπόδιση των δικαστικών διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και προειδοποιεί ότι θα καταγγείλει σε όλους τους αρμόδιους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση «την κατάχρηση εξουσίας, την παρεμπόδιση των δικαστικών διαδικασιών για να καταστούν οι δίκες άνευ αντικειμένου, την παράνομη προστασία των φρουρών ασφαλείας, την παράνομη σύλληψη που διενεργήθηκε από την Αστυνομία στις 22/12/22 στο χώρο και την παράνομη είσοδο και των φρουρών και των αστυνομικών κατά παράβαση των άρθρων 87, 280, 281 του Ποινικού Κώδικα Κεφ 154».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι παρά τις κατ’ επανάληψη καταγγελίες, η Αστυνομία, όπως υποστηρίζει, δείχνει ανοχή και ουσιαστικά υποβοηθά με τον τρόπο αυτόν τους παρανομούντες. Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι στις 23/12/22 στις 12 τα μεσάνυχτα οι ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας μετέβησαν παράνομα στο συγκρότημα Θάλασσα (ενώ την προηγούμενη μέρα το εγκατέλειψαν) και ενοχλούσαν τους ενοίκους με εκφοβισμό να εγκαταλείψουν τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.  Όσο για την καταγγελία του επηρεασμού των ενοίκων για τις 23/12/22, υπάρχει μαρτυρία από τον Grofu Dorou Mircea. Παρακαλεί, τέλος, την Αστυνομία να σεβαστεί το συνταγματικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας οποιουδήποτε πολίτη και το δικό του και να παύσει να μεροληπτεί υπέρ των παρανόμων μέχρι η Δικαιοσύνη να αποφασίσει επί του θέματος.

Κώστας Νάνος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.