Στο Δικαστήριο κατά Ελληνικής Τράπεζας για τυχόν καταχρηστικές ρήτρες, ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Σε καταχώρηση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας Αίτησης εναντίον της Ελληνικής Τράπεζας για τυχόν καταχρηστικές ρήτρες σε συμβάσεις της τράπεζας, μετά την Αίτηση εναντίον της Τράπεζας Κύπρου, προχώρησε στις 15 Απριλίου του 2021, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, στο πλαίσιο της νομοθεσίας για την Προστασία των Συλλογικών Συμφερόντων των Καταναλωτών.

Σε ανακοίνωση, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών αναφέρει ότι στην Αίτηση ζητά από το δικαστήριο, μεταξύ άλλων, «όπως διατάξει την επιστροφή όλων των τυχόν παράνομων χρεώσεων στα δάνεια των καταναλωτών λόγω καταχρηστικών ρητρών» και σημειώνει πως η ακρόαση επί της αιτήσεως εναντίον της Ελληνικής Τράπεζας ορίστηκε για τις 20 Μαΐου 2021.

Αναφέρει ότι οι δικαστικές διαδικασίες εναντίον των τραπεζών, στοχεύουν στην επιστροφή όλων των τυχόν παράνομων χρεώσεων σ’ όλους τους καταναλωτές, οι οποίοι έτυχαν τέτοιων χρεώσεων, ανεξάρτητα αν κινήθηκαν νομικά εναντίον της τράπεζας ή όχι.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά στα ιστορικά νομικά δρώμενα της Κύπρου που κινούνται τέτοιες διαδικασίες για την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών.

«Σε περίπτωση που το Δικαστήριο κάνει αποδεχτές τις αιτήσεις του οι τράπεζες θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν στους καταναλωτές, ίσως εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει και προσθέτει ότι «τυχόν επιτυχία των Αιτήσεων, θα έχει αναδρομική ισχύ».

Αναφορικά με την Αίτηση εναντίον της Τράπεζας Κύπρου η οποία ήταν ορισμένη για ακρόαση στις 16 Απριλίου 2021, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών αναφέρει ότι η ακρόαση έγινε και ορίστηκε για συνέχιση στις 7 Ιουνίου του 2021.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.