Σε «λάθος» απέδωσε ο κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Σταμπέλος, το τηλεφώνημά του στον Γιώργο Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κατά την σημερινή απολογία του, ενώ υποστήριξε παράλληλα ότι η κλήση του στον Γιάννη Λαγό έγινε για «αψυχολόγητους λόγους». Επικαλέστηκε δε «κενό μνήμης» αναφορικά με τον διάλογο που είχε με τον Λαγό.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο κατηγορούμενος, ο οποίος δώσε ότι παραμένει υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, ισχυρίστηκε ότι συναντήθηκε το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα με τον συγκατηγορούμενό του Ιωάννη Καζαντζόγλου για να πάρει και να μοιράσει φυλλάδια για την ομιλία του Νίκου Μιχακολιάκου. Όταν επέστρεφε στο σπίτι του, όπως υποστήριξε, κατά λάθος αντί να καλέσει τον “πυρηνάρχη” της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη τηλεφώνησε στον Ρουπακιά που του είπε: «Δεν μπορώ να μιλήσω, έχω μαχαιρώσει άνθρωπο, με συλλαμβάνουν, παίρνουν το κινητό μου… Στις 00:11 σταματάω δεξιά και εντελώς ασυναίσθητα βγάζω το άλλο τηλέφωνό μου και καλώ τον Ιωάννη Λαγό».

Ειδικότερα η επίμαχη στιχομυθία μεταξύ της προέδρου του δικαστηρίου, Μαρίας Λεπενιώτη και του κατηγορούμενου Χρυσαυγίτη είχε ως εξής:

Κατηγορούμενος: Κατευθυνόμενος σπίτι μου στο Μοσχάτο, θέλησα να τηλεφωνήσω στον Πατέλη για να του πω ότι παρέλαβα τα φυλλάδια και πάω σπίτι μου στο Μοσχάτο.
Πρόεδρος: Τι ώρα επικοινωνήσατε;
Κατηγορούμενος: Ποτέ. Επειδή στα κινητά μου διατηρούσα το ευρετήριο πρώτα με το όνομα και μετά με το επώνυμο, εκανα δύο κλήσεις στις 12:10 και 12:11, αλλά αντί να παρω τον Πατέλη επειδή τον κάλεσα κινούμενος, πήρα το Ρουπακιά. Το θεωρώ βέβαιο ότι έχω πάρει τον Πατέλη εκείνη την ώρα.
Πρόεδρος: Τι ειπατε;
Κατηγορούμενος: Με το που απάντησε, δεν πρόλαβα να μιλησω. Τον ακουω να μου λεει «δεν μπορω να μιλησω, εχω μαχαιρώσει άνθρωπο, με συλλαμβάνουν, παίρνουν το κινητό μου…». Στις 00:11 σταματάω δεξια και εντελώς ασυναίσθητα βγαζω το άλλο τηλέφωνό μου και καλώ τον Λαγό.
Πρόεδρος: Γιατί;
Κατηγορούμενος: Να τον ενημερώσω….
Πρόεδρος: Τηλεφωνείτε έναν άνθρωπο που δεν είχατε καμία σχέση μαζι του και τον καλείτε μεσάνυχτα;
Κατηγορούμενος: Ένας άνθρωπος που σχετίζεται με την τοπική έκανε μια αποτρόπαιη πράξη, αψυχολόγητα πήγε το μυαλό μου να τηλεφωνήσω στον Λαγό για να ενημερώσω.
Πρόεδρος: Δεν φαίνεστε άνθρωπος που μπορεί να παραπλανηθεί. Φαίνεστε έξυπνος άνθρωπος.
Κατηγορούμενος: Ήμουν σε σοκ.
Πρόεδρος: Γιατί συνδέετε το μαχαίρωμα με το κόμμα;
Κατηγορούμενος: Απλή ενημερωση ήθελα να κάνω. Εκείνη την ώρα ήμουν σε κατάσταση σοκ και μου έχει πει ότι τον συλλαμβάνουν για μαχαίρωμα, όχι για αλκοτέστ.
Πρόεδρος: Γιατί το μυαλό σας πάει στη Χρυσή Αυγή; Γιατί το συνδέετε με τοπική; Ξερετε πόσους ψηφοφόρους είχε τότε η Χρυσή Αυγή; Ειναι περίεργο γιατί το μυαλό σας πηγαίνει να ενημερώσετε βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος.
Κατηγορούμενος: Το καταλαβαίνω. Ακομα και σήμερα το βρισκω και εγώ περίεργο… Του είπα οτι κατά λάθος έχει πράξει αυτό ο Ρουπακιάς…
Πρόεδρος: Δεν σας είπε ποιός ειναι αυτός ο Ρουπακιάς και γιατί με ενοχλείς τέτοια ώρα;
Κατηγορούμενος: Εδώ έχω κενό μνήμης…
Πρόεδρος: Δεν έπρεπε να πάει το μυαλό σας να ενημερώσετε τη γυναίκα του, κάποιον δικό του;
Κατηγορούμενος: Να πάω να βοηθησω κάποιον που μαχαίρωσε; Τι μου ειναι φίλος;
Πρόεδρος: Γιατί ο Λαγός τι σας ήταν;
Κατηγορούμενος: Σας είπα τελείως αψυχολόγητα… δεν θυμάμαι τίποτα… Τα τρικάκια τα πέταξα στα σκουπίδια το ίδιο βράδυ.
Πρόεδρος: Γιατί δεν πήρατε κατευθείαν τον Πατέλη αλλά το Λαγό;
Κατηγορούμενος: Αυτο σας λέω. Εντελως αψυχολόγητα… Βρέθηκα κατηγορούμενος για δύο τηλεφωνήματα… Του λάθους και της αψυχολόγητης κλήσης προς τον κύριο Ιωάννη Λαγό.
Πρόεδρος: Το ότι υπήρχαν άνθρωποι που λένε οτι σας είδαν στο σημειο… Σαφώς. Ο Ρουπακιάς σας ονοματίζει. Δεν τον ρωτήσατε γιατί εμένα;
Κατηγορούμενος: Μου έκλεισε το σπίτι και θα μιλήσω μαζί του;
Πρόεδρος: Μα για αυτό ακριβώς…
Κατηγορούμενος: Σε καμια περίπτωση.