Δίκη Μητροπολίτη τέως Κιτίου – Η υπεράσπιση επιχειρεί να βγάλει αναξιόπιστη την παραπονούμενη

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Δίκη τέως Μητροπολίτη Κιτίου: «Να ζητήσει συγγνώμη από όλα τα θύματά του»

Η δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου, ο οποίος κατηγορείται για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης, συνεχίστηκε χθες με την αντεξέταση της γυναίκας που έκανε την καταγγελία από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Μιχάλη Πική.

Η 57χρονη, στην κυρίως εξέτασή της από την εκπρόσωπο της Εισαγγελίας, εξιστόρησε τα γεγονότα τα οποία φέρονται να συνέβησαν το φθινόπωρο του 1981. Συνοπτικά ανέφερε ότι περίπου ένα με ενάμιση μήνα μετά το θάνατο του πατέρα της, ενώ η ίδια ήταν 16 ετών, μετά από παροτρύνσεις φιλικού προσώπου της οικογένειας, είχε συναντήσεις με τον τότε Μητροπολίτη με σκοπό να πάρει βοήθεια 200 λιρών από ταμείο για ορφανά που διατηρούσε η Μητρόπολη.

Ωστόσο, όπως κατήγγειλε, από την πρώτη συνάντηση ο 43χρονος τότε ιεράρχης άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, στην πέμπτη και τελευταία συνάντηση την έσπρωξε σε καναπέ στο γραφείο του και προσπάθησε να τη φιλήσει, οπότε η ίδια αντιστάθηκε και πάλεψε μέχρι που απομακρύνθηκε.

Αυτά ήταν εν ολίγοις τα γεγονότα που περιέγραψε η γυναίκα, τα οποία επιχειρεί να διαψεύσει στην αντεξέτασή του ο δικηγόρος του κ. Χρυσόστομου. Ο κ. Πικής ακολούθησε μια γραμμή υπεράσπισης επιχειρώντας να εντοπίσει κενά και ανακρίβειες στα όσα κατέθεσε ή είπε η παραπονούμενη σχετικά με τις ημερομηνίες και τις ώρες των συναντήσεων προκειμένου να πλήξει την αξιοπιστία της, υποβάλλοντας στη μάρτυρα ότι δεν συνέβησαν όσα κατήγγειλε. Ένα σημείο στο οποίο εστίασε ήταν η στάση της μητέρας της παραπονούμενης, η οποία είπε στο δικαστήριο ότι ενημέρωσε τη μητέρα της για όσα γίνονταν στο γραφείο του τέως Μητροπολίτη, αλλά η μητέρα της επέμεινε να πηγαίνει στις συναντήσεις λέγοντάς της ότι ήταν άνθρωπος του Θεού. “Καμία μητέρα δεν θα υπέβαλλε το παιδί της σε αυτή την κατάσταση”, ανέφερε ο κ. Πικής, με την παραπονούμενη να επιμένει ότι η μητέρα της δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι ένας Μητροπολίτης θα έκανε αυτά τα πράγματα.

“Μέχρι σήμερα πολλοί δεν το πιστεύουν ακόμα”, πρόσθεσε για να συμπληρώσει απευθυνόμενη στον κ. Πική: “Μακάρι να μην συνέβαιναν όσα κατήγγειλα. Δεν ήρθα εδώ για να παίξω θέατρο, αλλά για να ξεγυμνώσω την ψυχή μου και δεν είχα λόγο να ξεσηκωθώ από το σπίτι μου για να λέω ψέματα. Είναι τα βιώματά μου και εύχομαι να μην τύχει κάτι τέτοιο σε δικά σας παιδιά”, είπε στον δικηγόρο, ο οποίος της ζήτησε να αποφύγει τις προσωπικές αναφορές. Ανταπαντώντας, η παραπονούμενη είπε χαρακτηριστικά: “Γιατί δεν κατηγόρησα άλλον ιεράρχη; Του δίνω μια ευκαιρία να εξιλεωθεί και να ζητήσει συγγνώμη από όλα του τα θύματα…”

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.