Δίκη τέως Μητροπολίτη Κιτίου: Τα γεγονότα του φερόμενου βιασμού κατέθεσε η παραπονούμενη

Ολοκληρώνουν σήμερα οι μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου

Συνεχίστηκε χθες η πολύκροτη δίκη τού τέως Μητροπολίτη Κιτίου ο οποίος αντιμετωπίζει τη βαρύτατη κατηγορία του βιασμού.

Στην προχθεσινή πρώτη δικάσιμο, ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας ήταν η γυναίκα η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού. Σε μία κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση, η 55χρονη γυναίκα, όπως πληροφορούμαστε, επιβεβαίωσε όσα ανέφερε στην καταγγελία της στην Αστυνομία για το φερόμενο έγκλημα που τοποθετείται χρονικά τον Απρίλιο του 2011. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, εντός της Μητρόπολης Κιτίου, ο 73χρονος τότε ιεράρχης τής προσέφερε αρχικώς αλκοόλ και όταν αρνήθηκε, της προσέφερε αναψυκτικό.

Όπως είπε όμως, ένιωσε υπνηλία και όταν ξύπνησε είδε τον κατηγορούμενο να ξαπλώνει πάνω της. Η διαδικασία προχώρησε χθες στο στάδιο της αντεξέτασης της παραπονούμενης από το συνήγορο υπεράσπισης. Όπως πληροφορούμαστε, απομένει μικρός αριθμός μαρτύρων κατηγορίας, αφού είναι μια δίκη που θα ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αν ο κ. Χρυσόστομος κληθεί σε απολογία, θα καλέσει, εάν επιλέξει, μάρτυρες υπεράσπισης στις 2, 3 και 4 Αυγούστου και θα ακολουθήσει η απόφαση.

Θυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος έδωσε μάχη για να μην καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ισχυριζόμενος ότι πάσχει από έκπτωση νοητικών λειτουργιών και ψυχική διαταραχή σε βαθμό που δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει δίκη. Το δικαστήριο όμως απέρριψε το σχετικό αίτημα αφού έκρινε ότι ο 83χρονος αντιλαμβάνεται και είναι ικανός για να δικαστεί, οπότε βρίσκεται κανονικά στο εδώλιο.

Ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου κατηγορείται και σε άλλη υπόθεση για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης 16 ετών, αδίκημα το οποίο φέρεται να διαπράχθηκε το 1981 και πάλι εντός της Μητρόπολης Κιτίου. Η δίκη εκείνη είναι προγραμματισμένη για έναρξη στις 23 Σεπτεμβρίου.

Τάσος Περδίος

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.