Δικηγορικά γραφεία κατέθεσαν προσφυγή κατά των διαταγμάτων-Ετοιμάζονται αγωγές με διεκδίκηση αποζημιώσεων

Άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν στη λειτουργία των δικηγορικών γραφείων ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος

Έλα στο Google News

Ο δικηγορικός σύλλογος απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της δημοκρατίας και τον γενικό εισαγγελέα με την οποία ζητείται η άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν στη λειτουργία των δικηγορικών γραφείων, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του συλλόγου Χρίστος Κληρίδης.

Τόνισε ότι το μέτρο ήταν αχρείαστο και ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν μεταξύ πελατών και δικηγόρου παραβιάζει άρθρα του συντάγματος τα οποία δεν υπόκεινται σε άλλα άρθρα του συντάγματος που αφορούν τους περιορισμούς για λόγους υγείας.

Η επιστολή ανέφερε ο κύριος Κληρίδης εισηγείται στον πρόεδρο της δημοκρατίας να αρθούν οι περιορισμοί σε αυτή τη φάση που εξετάζεται άρση κάποιων μέτρων.

Επιβεβαίωσε ότι από κάποια δικηγορικά γραφεία έγινε προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο για άρση των διαταγμάτων, ενώ ετοιμάζονται πρόσθεσε και αγωγές με διεκδίκηση αποζημιώσεων σε δικηγορικά γραφεία αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις.

Ο κύριος Κληρίδης έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα στην εφαρμογή των μέτρων σε επιχειρήσεις και για παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων όπως οι περιορισμοί ατόμων στα γραφεία, τα μηνύματα και οι περιορισμοί το βράδυ.

Μπορούν να επιβάλλονται περιορισμοί είπε, αλλά εάν το σύνολο των μέτρων υπερβαίνουν το μέτρο της αναλογικότητας  τότε παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα. Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο ύστερα από συστάσεις της επιδημιολογικής ομάδας του τύπου «αποφασίζω και διατάζω» χωρίς να λαμβάνονται υπόψη και οι απόψεις άλλων φορέων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.