Δικηγορικός Σύλλογος: Tο δικηγορικό σώμα δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγξει το Aνώτατο

Μόνο ο Γενικός Εισαγγελέας έχει την αρμοδιότητα να διερευνήσει τις καταγγελίες εναντίον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τόνισε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Μιλώντας στον Άστρα και σχολιάζοντας την ψεσινή απόφαση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δώρος Ιωαννίδης είπε ότι το δικηγορικό σώμα δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγξει το ανώτατο δικαστήριο και ότι με βάση το Σύνταγμα το Ανώτατο Δικαστήριο έχει υπερεξουσίες οι οποίες δεν στέλνουν προς τον πολίτη την εικόνα της αμεροληψίας. Όπως είπε, είναι το ίδιο το Ανώτατο που φτιάχνει κανονισμούς, αποτελεί και το Δικαστικό Συμβούλιο, το ίδιο διορίζει, παύει και προαγάγει δικαστές.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, αρμοδιότητα για περιορισμό των εξουσιών του, έχουν ο Γενικός Εισαγγελέας, το κράτος και η νομοθετική εξουσία.

Σε σχέση με τις καταγγελίες Νίκου Κληρίδη ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι αυτές δεν απασχόλησαν τον Δικηγορικό Σύλλογο αφού δεν κρίνεται ότι ο κ. Κληρίδης υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση στον Άστρα του Νίκου Κληρίδη ότι η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου είναι άνευ περιεχομένου και ότι νίπτει τας χείρας του, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι είναι θέμα αποδείξεων και υπάρχουν συγκεκριμένες εξουσίες οι οποίες μπορούν να διερευνήσουν τις καταγγελίες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.