Δικηγόροι Αριστοτέλους/Δημητρίου: Το Σύστημα εξακολουθεί να πολεμά τις πελάτιδες μας παρά το πόρισμα

Οι δικηγόροι της Διευθύντριας των Φυλακών Άννας Αριστοτέλους και της Ανώτερης Λειτουργού Αθηνάς Δημητρίου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν υποστηρίζουν ότι παρά την πλήρη δικαίωση τους από το πόρισμα του κ. Αιμιλιανίδη, το σύστημα θα εξακολουθήσει να πολεμά τις πελάτιδές τους επειδή κατήγγειλαν ανώτερο αξιωματικό.

Όπως αναφέρουν «οι πελάτιδες μας παρά τον ανελέητο πόλεμο που έχουν δεχθεί από την ημέρα της καταγγελίας τους εναντίον του ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας κ. Κατσουνωτού, για πράξεις διαφθοράς και διαπλοκής και ο οποίος δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένες από το πόρισμα του κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας».

Παράλληλα παρακαλούν τον Γενικό Εισαγγελέα να απαντήσει σε κάποια «απλά ερωτήματα», ώστε να σταματήσει όλη αυτή η σεναριολογία και στα πλαίσια της διαφάνειας.


«Έχει καταλήξει ο κ. Αιμιλιανίδης στο συμπέρασμα ότι ο κ. Κατσουνωτός έχει διαπράξει ποινικά αδικήματα και/ή έχει εισηγηθεί την ποινική δίωξη του; Ναι ή όχι; Εάν ναι σε σχέση με ποια ποινικά αδικήματα; Της διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας;»

Την ίδια ώρα σημειώνουν ότι η ανακοίνωση της κ. Δράκου σχετικά με τη διαθεσιμότητα του κ. Κατσουνωτού είναι τουλάχιστο ατυχής.

«Αντί η κ. Δράκου να περιμένει τηλεφώνημα από τον Γενικό Εισαγγελέα, θα πρέπει ως η πολιτική προϊσταμένη της Αστυνομίας να επικοινωνήσει η ίδια με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον ρωτήσει να πληροφορηθεί το πόρισμα του ποινικού ανακριτή», αναφέρουν.


Εξάλλου, προσθέτουν, ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ο νομικός σύμβουλος της Υπουργού για όλα τα σχετικά θέματα περιλαμβανομένης, βέβαια, της διαθεσιμότητας. Είναι αδιανόητο, συνεχίζουν, ένας ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας του οποίου, κατά τους ίδιους, «ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής εισηγείται την ποινική δίωξη για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας να συνεχίζει να παραμένει στη θέση του, διότι η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αρνείται να ασκήσει τα καθήκοντα της ή αμελεί η ίδια να τηλεφωνήσει για να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα του πορίσματος που, όπως η ίδια δέχεται στην ανακοίνωση της, έχει άμεση σχέση με τη συνέχιση ή μη της διαθεσιμότητας του κ. Κατσουνωτου».

«Δυστυχώς διαβλέπεται ότι, και παρά την πλήρη δικαίωση τους από το πόρισμα του κ. Αιμιλιανίδη, το σύστημα θα εξακολουθήσει να πολεμά τις πελάτιδες μας επειδή τόλμησαν να καταγγείλουν ένα ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας για διαπλοκή και διαφθορά και οι οποίες φαίνεται να δικαιώνονται πλήρως από το πόρισμα του ποινικού ανακριτή», αναφέρουν οι δικηγόροι.

Εκφράζουν παράλληλα την ελπίδα έστω και την ύστατη να επικρατήσουν δεύτερες σοφότερες σκέψεις και να αφήσουν τις πελάτιδές τους να συνεχίσουν απρόσκοπτες το έργο το οποίο επιτελούν στις Κεντρικές Φυλακές.


Προσθέτουν ότι οι ίδιοι θα παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις αναμένοντας την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης αφού μελετήσει προσεκτικά, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, το πόρισμα και το μαρτυρικό υλικό που συνέλεξε ο κ. Αιμιλιανίδης.

«Εάν όντως ο ποινικός ανακριτής εισηγείται την ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, ελπίζουμε ότι η υπόθεση θα προχωρήσει στο Δικαστήριο, ως η δικαιοσύνη απαιτεί σε ένα κράτος δικαίου», αναφέρουν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.