Δικηγόρος εκπαιδευτικών: Σταθμός η απόφαση του εργατικού δικαστηρίου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Σταθμό χαρακτήρισε την απόφαση του εργατικού δικαστηρίου που δικαιώνει εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εργοδοτούνταν στα μουσικά λύκεια με την μορφή της αγοράς υπηρεσιών και καθίστανται πλέον εκπαιδευτικοί αορίστου χρόνου, ο δικηγόρος Λάκης Χριστοδούλου που εκπροσωπεί τους δυο μουσικούς που προσέφυγαν στο δικαστήριο και δικαιώθηκαν.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ανέφερε ότι η διαδικασία κράτησε περίπου 6 χρόνια, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο ένας που είναι και συνδικαλιστής έχασε τυχαία τη δουλειά του.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, από το 2009 ο συγκεκριμένος μουσικός εργαζόταν αδιαλείπτως μέχρι πέρσι. Για τη φετινή χρονιά όμως σημείωσε, δεν ήταν στους καταλόγους.

Πρόσθεσε ότι τον Ιούνιο του 2021 ήταν η ακρόαση της υπόθεσης, λέγοντας ότι είχε ήδη ετοιμαστεί ο κατάλογος για τη νέα χρονιά και δεν συμπεριλαμβανόταν σε αυτόν.

Ο κ. Χριστοδούλου είπε ακόμα ότι η καθυστέρηση στο να δικαιωθούν οι δυο μουσικοί, απέτρεψε πολλούς άλλους στο να προσφύγουν ενώπιον δικαστηρίου.

Το τραγικό της υπόθεσης δήλωσε χαρακτηριστικά, είναι το γεγονός ότι έχουν να κάνουν με το Υπουργείο Παιδείας, λέγοντας ότι χρησιμοποιούν ως φθηνό εργατικό προσωπικό, ανθρώπους μορφωμένους και καταξιωμένους στο χώρο τους.

Ο δικηγόρος σημείωσε δε ότι σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου υπάρχουν πλέον σχέσεις εξαρτημένης εργασίας εργοδότη και εργοδοτούμενου και όχι αγοράς υπηρεσιών.

Υπενθύμισε ότι από το 2013 ξεκίνησε η πολιτική πρακτική αγοράς υπηρεσιών η οποία εφαρμόζεται κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα.

Όπως είπε, όλα αυτά τα άτομα υπόκεινται σε αξιολόγηση από τμήμα του Υπουργείου Παιδείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.