ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ: Ίσες αποστάσεις Γκουτέρες για τουρκικές προκλήσεις

Ο ΓΓ του ΟΗΕ τηρεί ίσες αποστάσεις και αναφέρεται σε εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να κατονομάζει αυτούς που τις προκαλούν ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ η αναπληρώτρια πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Πρόσθεσε ότι είναι οξύμωρο το γεγονός ότι από τη μια τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν αμέτοχα και από την άλλη αναφέρουν ότι το θέμα των υδρογονανθράκων μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.
Η κ. Ερωτοκρίτου τόνισε ότι δεν μπορεί να διασυνδέεται το θέμα του φυσικού αερίου με την διαδικασία λύσης του κυπριακού. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το φυσικό αέριο είναι ένας νέος λόγος, προκειμένου η Τουρκία να δημιουργήσει νέα δεδομένα για τα πολιτικά της οφέλη.

Επίσης, είπε ότι για την αντιμετώπιση των προκλήσεων απαιτείται η μέγιστη εθνική συναίνεση αλλά και να υπάρξει ξεκάθαρος οδικός χάρτης για τα επόμενα βήματα. Υπέδειξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να απαιτήσει στοχευμένα μέτρα κατά της Τουρκίας και να αξιοποιήσει όλα τα μέτρα ως κράτος μέλος της ΕΕ.

Τον τελευταίο καιρό ο ΟΗΕ δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και τηρεί ίσες αποστάσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε μια γεύση από τα ίδια ανέφερε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ είπε ότι η κατάσταση βολεύει αφάνταστα την τουρκική πλευρά και όσους εποφθαλμιούν συνεργασίες με την Τουρκία. Ο κ. Ευσταθίου χαρακτήρισε την Τουρκία ως κράτος πειρατής το οποίο επιτίθεται θεωρητικά σε περιοχές που δεν θα υπάρχουν κυρώσεις.

Έκανε λόγο για ύπατη υποκρισία τονίζοντας ότι δεν πρέπει να μπει το φυσικό αέριο να μπει σε διαδικασία ατέρμονου διαλόγου, με τη ψευδαίσθηση ότι η Τουρκία θα αντιληφθεί ότι έχει άδικο.
Πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει κόστος στην Τουρκία, θα συνεχιστεί η όλη κατάσταση ενώ μίλησε και για έλλειψη εθνικής στρατηγικής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.