Η κυπριακή κοινωνία βιώνει την πρωτόγνωρη κρίση στη δημόσια εκπαίδευση, με θλίψη και αγωνία για το μέλλον του δημόσιου σχολείου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του για την κρίση στη δημόσια εκπαίδευση, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κυπριακή κοινωνία βιώνει την πρωτόγνωρη κρίση στη δημόσια εκπαίδευση, με θλίψη και αγωνία για το μέλλον του δημόσιου σχολείου.

Προστίθεται ότι δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να συμμερίζεται αυτή την αγωνία και συνεχίζει να αποδεικνύει ότι δεν επιδιώκει την εξεύρεση λύσης και τη διάρρηξη του αδιέξοδου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, σημειώνεται, έχοντας ως βασική αρχή της πολιτικής του την προστασία και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση διαπραγμάτευσης.

Το ΔΗΚΟ καλεί, με την ανακοίνωσή του, την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ετσιθελική της συμπεριφορά και να παρακαθίσει σε νέο κύκλο διαλόγου με τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίες, ως ένδειξη καλής θέλησης, να ανακαλέσουν την απόφαση για λήψη απεργιακών μέτρων.

Η δημόσια εκπαίδευση δεν αντέχει άλλη απεργία, καταλήγει η ανακοίνωση.