ΔΗΚΟ: Ο Αναστασιάδης ήταν υπερ για το πόρισμα Μαρί, αλλά θέλει συσκότιση για τα Διαβατήρια

Ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν υπέρ της διαφάνειας για το Πόρισμα για το Μαρί, αλλά είναι υπέρ της συσκότισης για το Πόρισμα για Χρυσά Διαβατήρια, αναφέρει το ΔΗΚΟ με ανακοίνωση του.

«Αμέσως μετά την έκρηξη στο Μαρί, και ενώ η Επιτροπή Πολυβίου είχε ήδη διοριστεί, ο τότε Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης κατέθεσε Πρόταση Νόμου η οποία προέβλεπε την πλήρη δημοσιοποίηση του Πορίσματος, εκτός από αναφορές που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. Η πρόταση εγκρίθηκε από τη Βουλή στις 22/9/2011», υπενθυμίζει το ΔΗΚΟ για να προσθέσει πως σήμερα, ο Νίκος Αναστασιάδης, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ξέχασε όσα ο ίδιος πρότεινε τότε. Ο Γενικός Εισαγγελέας αφαίρεσε από τις εξουσίες της Επιτροπής Νικολάτου τη δημοσιοποίηση του Πορίσματος και αδρανοποίησε μάλιστα και την υποχρέωση να υποβληθεί το πλήρες Πόρισμα στον Πρόεδρο της Βουλής». Πλήρης συσκότιση δηλαδή».

«Με απλά λόγια, όταν δεν ήταν στην εξουσία, ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ, ζητούσαν απόλυτη διαφάνεια.
Τώρα που είναι εξουσία, ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ, επιδιώκουν πλήρη συσκότιση.
Φοβούνται τόσο πολύ τον έλεγχο και την κάθαρση, ώστε αναιρούν τον ίδιο τους τον εαυτό.
Προκαλούν κρίση, οδηγώντας στην καταψήφιση του προϋπολογισμού.
Ακόμα χειρότερα, για να πετύχουν τη συγκάλυψη του σκανδάλου των πολιτογραφήσεων, δεν διστάζουν να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στους πολίτες.
Καλούμε τον Νίκο Αναστασιάδη να δώσει ΤΩΡΑ εντολή να παραδοθούν οι φάκελοι των πολιτογραφήσεων στο Γενικό Ελεγκτή. Να αποδεχτεί τη συμβιβαστική πρόταση του πρώην Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Να τερματίσει την κρίση που ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ προκάλεσαν».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.