ΔΗΚΟ: Προτείνει ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για επόπτευση χρηματοδότησης από Ταμείο Ανάκαμψης

Έλα στο Google News

Ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προτείνει το ΔΗΚΟ για επόπτευση της κατανομής της χρηματοδότησης του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, απαιτώντας διαφάνεια, έλεγχο και κάθαρση. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να εμπιστευθεί τη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων σε αυτή την Κυβέρνηση.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ συνεχίζει να διαλύει τη φήμη της Κύπρου και ότι μετά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον INTOSAI, την ευρωπαϊκή εισαγγελία, ακόμη ένα θεσμικό όργανο της ΕΕ, αυτή τη φορά το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, “κατσαδιάζει την κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη για τη συγκάλυψη της διαφθοράς και την παρακώλυση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας”.

“Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ απαντούσε πως έχει πάρει «άριστα» από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, το Συνέδριο, ένα από τα πιο σημαντικά θεσμικά όργανα της ΕΕ, κατήγγειλε την κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι παρακωλύει το έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας”, ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ μίλησε για απαξίωση  των θεσμών, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης “ο οποίος μας είπε πως «χρειαζόμαστε ηγέτες που να γνωρίζουν πως λειτουργεί η ΕΕ», φαίνεται να μην γνωρίζει ότι το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο αποτελεί θεσμό της ΕΕ”.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, δυστυχώς η Κυβέρνηση Αναστασιάδη “συνεχίζει να αμαυρώνει την εικόνα της Κύπρου ως διεθνές κέντρο παροχής υπηρεσιών, με επιζήμιες και ίσως μη αναστρέψιμες συνέπειες για την Κυπριακή οικονομία”.

“Το ΔΗΚΟ, για όλους αυτούς τους λόγους, δεν μπορεί να εμπιστευθεί τη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων σε αυτή την κυβέρνηση. Για αυτό προτείνουμε μια ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή που θα εποπτεύει την κατανομή της χρηματοδότησης του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης. Απαιτούμε διαφάνεια, έλεγχο και κάθαρση”, αναφέρει ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.