Προβληματισμός ΔΗΚΟ για μη συζήτηση του Κυπριακού στις επαφές Ερντογάν στις Βρυξέλλες – «Η Κ.Δ να ζυγίσει τα πράγματα» λέει η ΕΔΕΚ

epa09270330 Turkey's President Recep Tayyip Erdogan arrives for a NATO summit at NATO headquarters in Brussels, Belgium, 14 June 2021. The 30-nation alliance hopes to reaffirm its unity and discuss increasingly tense relations with China and Russia, as the organization pulls its troops out after 18 years in Afghanistan. EPA/FRANCOIS MORI / POOL

Προβληματισμό και ανησυχία εκφράζει το ΔΗΚΟ δια του βουλευτή Χρύση Παντελίδη για το γεγονός ότι το κυπριακό δεν παρουσιάζεται στα ρεπορτάζ για τις επαφές που είχε ο Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο κ. Παντελίδης σημείωσε ότι αυτό είναι ενδεικτικό στο πόσο κακή κατάσταση βρίσκεται το εθνικό μας πρόβλημα, λέγοντας την ίδια ώρα ότι είναι ορατός ο κίνδυνος της διχοτόμησης μετά και την πρόταση για λύση δυο κρατών από τουρκικής πλευράς. Επίσης έκανε λόγο για προσπάθεια ομαλοποίησης των τεταμένων σχέσεων Τουρκίας και Ελλάδας, λέγοντας ότι είναι μια θετική εξέλιξη το να μη θέλει η Άγκυρα να συνεχίσει την ένταση στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου ανέφερε ότι δεν «παίρνει» τον Ταγίπ Ερντογάν να συνεχίσει την πολιτική του και να τα βάζει με όλους. Πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια ομαλοποίησης των σχέσεων της Τουρκίας με βασικούς εταίρους.

Ο κ. Ευσταθίου είπε ότι η τυχόν απομάκρυνση της Τουρκίας από τους S400, συνεπάγεται με κάποιο αντάλλαγμα για την Άγκυρα. Για αυτό τόνισε η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να ζυγίσει τα πράγματα, αλλιώς ίσως υπάρξουν συνέπειες στο κυπριακό.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.