Δήλωση Ντράγκι αύξησε τις τιμές του πετρελαίου

Αύξηση παρουσιάζουν σήμερα οι τιμές του αργού πετρελαίου στην αγορά της Ασίας μετά τη δήλωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για εφαρμογή περαιτέρω μέτρων για να βοηθήσει την αδύναμη οικονομία της Ευρωζώνης.

Οι παρατηρήσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι ότι τα πιθανά πρόσθετα μέτρα τόνωσης θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή το συντομότερο τον ερχόμενο Μάρτιο στήριξε τις παγκόσμιες αγορές μετά από τις μεγάλες ζημιές των τελευταίων εβδομάδων.

Στις πρωινές συναλλαγές στην Ασίας το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI), παράδοσης Μαρτίου, ενισχυόταν πέντε σεντ, στα $29,58 το βαρέλι. Το Μπρεντ σημείωνε αύξηση 13 σεντ, στα $29,38.

Την Πέμπτη, το Μπρεντ είχε αυξηθεί κατά σχεδόν 5%, ενώ το WTI εκτινάχθηκε κατά 4% μετά τη δήλωση του Ντράγκι ότι “δεν υπάρχουν όρια στο πόσο είμαστε πρόθυμοι να αναπτύξουμε τα εργαλεία πολιτικής μας”, σε μια ένδειξη ότι ενδεχομένως θα ανακοινωθούν περισσότερα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Ο “μαύρο χρυσός” δέχθηκε επίσης στήριξη από την έκθεση που έδειξε ότι τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ δεν αυξήθηκαν όσο αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το WTI είχε πραγματοποιήσει βουτιά στα $26,19 πριν κλείσει στα $26,55, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2003. Το Μπρεντ είχε υποχωρήσει κάτω από τα $28 το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 και πλέον ετών.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.