Δημ. Λατσιών: Οι άνθρωποι που μένουν στις 43 πολυκατοικίες κινδυνεύουν – Θα δοθεί επιδοτημένο ενοίκιο (ηχητικό)

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η προσπάθεια για εξεύρεση λύσης για να επιλυθούν τα προβλήματα με τις επικίνδυνες προσφυγικές πολυκατοικίες, εκτίμησε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο δήμαρχος Λατσιών, Χρίστος Πιτταράς.

Με βάση τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη, ανέφερε, θα δοθεί προτεραιότητα σε αυτές τις 43 πολυκατοικίες για τις οποίες υπάρχει μελέτη.

Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι είναι σε αναμονή της μελέτης για το ποιες είναι αυτές οι 43 πολυκατοικίες. Σημείωσε επίσης ότι ο Δήμος Λατσιών θέτει το πρόβλημα από το 2012 αλλά κανένας δεν ήθελε να το επιλύσει, παρόλο που έγιναν προσπάθειες μερικής λύσης για κάποιες πολυκατοικίες παγκύπρια.

Σε πρώτη φάση, εξήγησε, θα δοθεί επιδοτημένο ενοίκιο στους ενοίκους των πολυκατοικιών που πρέπει να εκκενωθούν για να επιδιορθωθούν. Το σχέδιο βρίσκεται σε επεξεργασία αλλά εκείνο που ανησυχεί τώρα είναι ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτές τις 43 πολυκατοικίες κινδυνεύουν και πρέπει να μετακινηθούν άμεσα.

Τόνισε επίσης ότι σημασία έχει να τρέξουν αυτές οι διαδικασίες και για τις 350 προσφυγικές πολυκατοικίες που υπάρχουν, ενώ στόχος είναι κάθε χρόνο να διορθώνονται 35.

Ο κ. Πιτταράς επιβεβαίωσε ότι σε πολλές περιπτώσεις ιδιοκτήτες σε επικίνδυνες προσφυγικές πολυκατοικίες ενοικιάζουν σε ξένους τα διαμερίσματα τους.

Αυτό, ανέφερε, είναι νόμιμο μόνο εάν έχουν τίτλο ιδιοκτησίας.

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ:

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.