Δήμαρχος Αμμοχώστου: Οι κατοχικές αρχές και η Τουρκία συνεχίζουν ανενόχλητοι χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός

Στο τέλος της ημέρας, δεν θα μείνει παραλία στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, που δεν θα ανοίξουν οι κατοχικές αρχές επισήμανε ο Σίμος Ιωάννου, λέγοντας ότι θα το εκμεταλλευτούν τουριστικά και θα αποκομίσουν κέρδη.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο δήμαρχος Αμμοχώστου σημείωσε μάλιστα ότι το επόμενο βήμα, θα είναι ο εποικισμός της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Την ίδια ώρα ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις σε Ηνωμένες Πολιτείες και ΕΕ ώστε να επιβληθούν ίδιες κυρώσεις στην Τουρκία, όπως γίνεται στη Ρωσία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Σημείωσε ότι η Τουρκία βγαίνει πάντα κερδισμένη και την ίδια ώρα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και παραβιάσεις στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός.

Επίσης, ο δήμαρχος Αμμοχώστου υπέδειξε ότι πρέπει να τονιστεί στον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ και να μεταφερθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ότι η κυπριακή πολιτική ηγεσία, δεν θα ανεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Δήμος συνεχίζει τα διαβήματα και επιδιώκει διάφορες συναντήσεις. Όπως είπε, ήδη έχουν σταλεί επιστολές στον ΓΓ του ΟΗΕ, στις πρεσβείες των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο γραφείο της ΕΕ στην Κύπρο. Σημείωσε ακόμα ότι θα επιδιώξουν να έχουν συνάντηση με την νέα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, όταν θα έρθει στην Κύπρο.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψει και συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Όπως είπε εντός Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου θα μεταβούν στην Ελλάδα, για σκοπούς αδελφοποίησης του Δήμου Αμμοχώστου με τον Δήμο Πειραιά. Σημείωσε ότι εκεί, θα επιδιώξουν να διευθετήσουν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι ήδη έχουν μιλήσει με κάποιους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.