Δήμαρχος Δερύνειας: Ανακατασκευή της λαϊκής αγορά του Δήμου Δερύνειας

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Λαϊκή αγορά του Δήμου Δερύνειας, με τις τοπικές αρχές να ζητούν την άμεση ανακατασκευή και επέκτασής της.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, ανέφερε πως, ενώ η λαϊκή αγορά του Δήμου, έχει αναβαθμιστεί σημαντικά από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της.
«Η έλλειψη χώρου στάθμευσης» εξηγεί ο Δήμαρχος, «η απουσία χώρων υγιεινής και οι ανεπαρκείς υποδομές, δεν επιτρέπουν στη λαϊκή αγορά να εξελιχτεί»
Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, τα πρόχειρα στέγαστρα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον χώρο, βάλλονται ολόχρονα από τις καιρικές συνθήκες.
«Για τα θέματα αυτά», όπως δήλωσε ο κ. Καραγίαννης, «παραπονέθηκαν αρκετές φορές, τόσο οι καταναλωτές οι οποίοι δεν μπορούν να ψωνίσουν άνετα, όσο και οι παραγωγοί που δυσκολεύονται να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους»
«Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια σημαντική αναβάθμιση της λαϊκής.» τόνισε ο Δήμαρχος. «Οι παραγωγοί που προμηθεύουν την αγοράς ξεπερνούν τους σαράντα πέντε ενώ τα προϊόντα είναι όλα κυπριακά» εξήγησε. Τόνισε επίσης πως λειτουργεί στα πλαίσια της σχετικής νομοθεσίας και είναι καθ΄όλα νόμιμη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η σημαντική αναβάθμισή της, οφείλεται στη συνεχή στήριξη της τοπικής αρχής.
«Η λαϊκή αγορά ως ένας θεσμός ο οποίος δημιουργήθηκε και λειτουργεί με στόχο να ενισχύσει από τη μια τη θέση των παραγωγών στην αλυσίδα προώθησης γεωργικών προϊόντων και από την άλλη να φτάνουν στους καταναλωτές προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές» ανέφερε στο ΚΥΠΕ, «πρέπει να στηρίζεται άμεσα από το κράτος»
Προς επίλυση των προβλημάτων αυτών, ο Δήμαρχος Δερύνειας, ανέφερε πως οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα έχουν προχωρήσει στον σχεδιασμό μιας λαϊκής αγοράς, πλήρως εναρμονισμένης με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

«Με βάση το σχέδιο αυτό» είπε, «προνοείται η δημιουργία χώρων στάθμευσης, χώρων υγιεινής, καφετέριας, στεγάστρων, ακόμα και παιδικής χαράς». «Το κόστος της ανάπλασης και της επέκτασης, ανέρχεται στις πεντακόσιες ογδόντα χιλιάδες ευρώ» ανέφερε, ενώ επεσήμανε πως ο Δήμος προτίθεται να καταβάλει το 1/3 του ποσού αυτού.

Για την ανακατασκευή της λαϊκής, όπως ανέφερε, είχε συζητήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, τον Υπουργό Γεωργίας και Εσωτερικών, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει λάβει καμία απάντηση.
Σημειώνεται πως η λαϊκή αγορά του Δήμου Δερύνειας, λειτουργεί κάθε Σάββατο, από τις 06:30 μέχρι τι 13:00, από τον Ιούνιο τον 2013

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.