Δήμαρχος Δερύνειας για μεταρρύθμιση ΤΑ: Πλην του ΑΚΕΛ, κάποιοι προτίμησαν το κομματικό συμφέρον


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Πλην του ΑΚΕΛ, κάποιοι προτίμησαν το κομματικό παρά το δημόσιο συμφέρον, τόνισε ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, σχολιάζοντας τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι όλα έγιναν για το χρήμα και την εξυπηρέτηση συμφερόντων, ενώ έκανε λόγο για παρασκήνιο τα τελευταία 4-5 χρόνια με σκοπό να εξυπηρετηθούν πολιτικά συμφέροντα.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Δήμαρχος Δερύνειας σημείωσε ότι κάποιοι δεν έβαλαν κριτήρια για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά σε ποιες επαρχίες μπορούν να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Καραγιάννης εμφανίστηκε απογοητευμένος και θυμωμένος, λέγοντας ότι κάποιοι επιδίδονταν σε ασκήσεις επί χάρτου και έκαναν εντατικά μαθήματα για τον αριθμό των δήμων και κοινοτήτων.

Σημείωσε ακόμα ότι τα προβλήματα ενός ακριτικού δήμου είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά ενός ελεύθερου ή τουριστικού δήμου, λέγοντας ότι καθημερινά έχουν να κάνουν με τα Ηνωμένα Έθνη, τον κατοχικό στρατό και με τους Βρετανούς στα Στροβίλια.

Πρόσθεσε ότι κατά τις συζητήσεις για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης προέβαλαν τις ιδιαιτερότητες και τις ευαισθησίες του Δήμου Δερύνειας, αλλά το μόνο αρνητικό στοιχείο ήταν ότι δεν είχαν έσοδα από τις παραλίες και τα ξενοδοχεία που έχουν οι άλλοι δήμοι στις παράλιες περιοχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.