Δήμαρχος Δερύνειας: Οι τοπικές αρχές μπορούν να προώθησουν αιτήματα πολιτών στους ευρωπαϊκούς θεσμού

Οι τοπικές αρχές διαθέτουν ευαισθησίες και την ικανότητα να προωθούν τα αιτήματα των πολιτών τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ανέφερε ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης κατά τη διάρκεια των εργασιών της 10ης Διάσκεψης για την επικουρικότητα που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας αναφέρεται ότι σε εισαγωγική τοποθέτηση του στην 10η Διάσκεψη για την επικουρικότητα που πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου στην πόλη Βαλένθια της Ισπανίας, ο Δήμαρχος Αντρος Καραγιάννης ανέφερε ότι «οι τοπικές αρχές διαθέτουν την απαιτούμενη εξειδίκευση, τις ευαισθησίες και την ικανότητα να προωθούν τα αιτήματα των πολιτών στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Προστίθεται ότι ο Δήμαρχος σημείωσε πως «ο όρος επικουρικότητα» είναι πολύπλοκος και θα πρέπει να εμπεριέχει την άσκηση πολιτικής από κάτω προς τα πάνω, από τον λαό προς την ανώτερη βαθμίδα των κεντρικών κρατών και των ευρωπαϊκών θεσμών”.

Ανέφερε ακόμα ότι “ως τοπικές κυβερνήσεις δεν χρειαζόμαστε τον συνεχή και αυστηρό έλεγχο του κεντρικού κράτους και των ευρωπαϊκών θεσμών, γιατί εμείς έχουμε το κράτος δικαίου, τη χρηστή διοίκηση, την εφαρμογή της νομοθεσίας, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών στα κοινά ψηλά στις προτεραιότητες μας».

Ο Δήμαρχος Δερύνειας συμμετείχε επίσης στη δημόσια συζήτηση για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι νέοι στις περιφέρειες τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

«Ο διάλογος με τους νέους ανέδειξε ότι το στεγαστικό πρόβλημα, η υγεία, η εκπαίδευση, η εύκολη πρόσβαση στα αστικά κέντρα, η ψηφιακή προσβασιμότητα και η οικονομική ανάπτυξη είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην Ευρώπη που κατοικούν στις αγροτικές περιοχές και μακριά από τα αστικά κέντρα», αναφέρεται.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.