Δήμαρχος Δερύνειας: Ζήτησε παρέμβαση ΕΕ για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από Τουρκία

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη συνεχιζόμενη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από την υποψήφια προς ένταξη στην Ένωση Τουρκία, ζήτησε ο Δήμαρχος Δερύνειας και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Άντρος Καραγιάννης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας, αναφέρεται ότι «ο κ. Καραγιάννης έκανε τη σχετική τοποθέτηση στη συνεδρία της Επιτροπής για την Ιθαγένεια, τη διακυβέρνηση, τις θεσμικές και εξωτερικές υποθέσεις που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου στις Βρυξέλλες».

Ο Δήμαρχος «αναφέρθηκε επίσης στο μεταναστευτικό ζήτημα και στη διοχέτευση μεταναστών μέσω των κατεχόμενων προς τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, ενώ εξέφρασε την έντονη απογοήτευσή του για την παράνομη λειτουργία της περιοχής των Βαρωσίων».

Σημείωσε ακόμα ότι «η κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου και η περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων προωθούνται πλέον από την τουρκοκυπριακή ηγεσία ως τουριστικό αξιοθέατο, κάτι που αντικρίζουμε καθημερινά ως ακριτικός Δήμος που γειτνιάζει με την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου».

Ταυτόχρονα καταδίκασε τις παράνομες δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης υδρογονανθράκων της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου που, όπως είπε, πλήττουν την περιφερειακή συνεργασία και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy