Δήμαρχος Λάρνακας και Δ/ντης Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών συζήτησαν τη χωροθέτηση του Ινστιτούτου Ναυτιλίας

Το θέμα της χωροθέτησης του Κυπριακού Ινστιτούτου Θάλασσας και Ναυτιλίας συζητήθηκε σε συνάντηση την Πέμπτη του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και του Διευθυντή της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών περιουσιών Ματθαίου Οικονομίδη.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος ανέφερε πως το έργο, το οποίο αφορά τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, θα είναι Διεθνούς Εμβέλειας και θα προάγει την επιστημονική και επιχειρηματική αριστεία στους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας, στους οποίους η Κύπρος έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Σημείωσε ακόμα ότι η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται από πολλούς Δημόσιους και από Ιδιωτικούς Φορείς από την Κύπρο και το εξωτερικό καθώς και από τα αρμόδια Υπουργεία.

“Ο Δήμος Λάρνακας προγραμματίζει πριν το τέλος του τρέχοντος έτους να προβεί σε Διαγωνισμό για το Σχεδιασμό του Κέντρου, ενώ το κόστος υλοποίησης και λειτουργίας του, δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκά Κονδύλια και το Κράτος”, είπε ο Δήμαρχος.

Ανέφερε ακόμα ότι το Ινστιτούτο αποτελεί μια γερή βάση για την υλοποίηση της Στρατηγικής του Δήμου για τη Γαλάζια Ανάπτυξη μέσα από την πρωτοβουλία «Λάρνακα Γαλάζια Πόλη». Σημείωσε επίσης ότι προωθούνται και άλλα σημαντικά έργα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τμήμα Αρχαιοτήτων, όπως η νέα Σχολή «Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας» και το «Κέντρο Ενάλιας Αρχαιολογίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Διευθυντής Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στην όλη προσπάθεια του Δήμου Λάρνακας και διαβεβαίωσε ότι η Υπηρεσία του θα προβεί έγκαιρα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να μην προκληθεί οποιαδήποτε καθυστέρηση στην προώθηση του έργου.

Σημείωσε ότι “υπάρχει εξαιρετική συνεργασία από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες των δύο μερών και είναι ευχάριστο το γεγονός ότι μέσα από σωστές ενέργειες προωθούνται σημαντικά έργα για τη Λάρνακα”.

Έγινε επίσης αναφορά για τις εκκρεμούσες διαδικασίες σε σχέση με την αδειοδότηση των κέντρων αναψυχής στην περιοχή του Μακένζι καθώς και για την αναβάθμιση των υποστατικών και του χώρου απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας διαβεβαίωσε ότι έχουν μελετηθεί και εξευρεθεί λύσεις, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία και αναμένεται ότι αρχές Σεπτεμβρίου 2018 θα κοινοποιηθούν στο Δήμο οι ανάλογες αποφάσεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.