Διμερείς σχέσεις, τουρκικές προκλήσεις και Κυπριακό στην ατζέντα συνομιλιών Πομπέο στη Λευκωσία

Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας, οι τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή και το Κυπριακό θα περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συνομιλιών που ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, θα έχει στη Λευκωσία το Σάββατο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και με τον ομολόγό του Νίκο Χριστοδουλίδη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ. Η συνάντηση θα διεξαχθεί το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Λευκωσία χαρακτηρίζει την επίσκεψη σημαντική, λαμβάνοντας υπόψη και τη χρονική συγκυρία με τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πομπέο επρόκειτο να επισκεφθεί την Κύπρο τον περασμένο Ιανουάριο, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή, ωστόσο αυτή ακυρώθηκε λόγω της κρίσης με το Ιράν μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη.

Η Λευκωσία ειδοποιήθηκε για την πρόθεση του Αμερικανού ΥΠΕΞ να επισκεφθεί την Κύπρο το βράδυ της Πέμπτης, μέσα στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας του Αμερικανού ΥΦΕΞ, Φίλιπ Ρίκερ, με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητα της κυπριακής Κυβέρνησης να υποδεχθεί στη Λευκωσία τον Αμερικανό υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.