Διμερείς συναντήσεις με Μπορέλ και ΥΠΕΞ Ιταλίας, Γερμανίας θα έχει τη Δευτέρα ο Ι. Κασουλίδης

Επαφές και διμερείς συναντήσεις με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας Josep Borrell και με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ιταλίας Luigi Di Maio και της Γερμανίας Annalena Baerbock θα έχει στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών στο επίκεντρο των συζητήσεων των Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη, οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, η Κλιματική Διπλωματία καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Στο πλαίσιο εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων θα πραγματοποιηθεί υπουργική συνάντηση ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (ΣΣΚ).

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την Κυριακή, από όπου το βράδυ της Δευτέρας, θα αναχωρήσει για το Παρίσι για συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο με θέμα τη διεθνή συνεργασία στον Ινδο-Ειρηνικό, την Τρίτη το πρωί.

Ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις διεθνείς προκλήσεις αναφορικά με το κλίμα, την υγεία, την βιοποικιλότητα και τους ωκεανούς, προστίθεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια παραμονής του στο Παρίσι, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της Εθνοσυνέλευσης και του Κοινοβουλίου της Γαλλίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.