Δημιουργία Δήμου Ανατολικής Πάφου, εισηγείται ο Δήμος Γεροσκήπου με τον ίδιο ως επικεφαλής

Εν όψει της επανέναρξης της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Δήμος Γεροσκήπου εκφράζει τη θέλησή του για τη δημιουργία Δήμου Ανατολικής Πάφου με τον Δήμο Γεροσκήπου ως επικεφαλής.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Γεροσκήπου σημειώνει πως αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα της Βουλής των Αντιπροσώπων να επιφέρει αλλαγές επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Υπενθυμίζει  ότι κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών είχε καταλήξει στη σύσταση είκοσι δήμων (όχι δεκαεπτά, όπως ήταν η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών). Ανάμεσα στους δήμους αυτούς ήταν και ο Δήμος Ανατολικής Πάφου.

Επιπρόσθετα ο Δήμος Γεροσκήπου σημειώνει πως προσδοκεί ότι η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα διατηρήσει τη θέση αυτή και θα επαναβεβαιώσει την εισήγησή της για τη δημιουργία του Δήμου Ανατολικής Πάφου.

Αναφέρει επίσης ότι ο Δήμος Γεροσκήπου έχει αποδείξει με δύο ανεξάρτητες μελέτες, αλλά και με αυτή του ίδιου του Υπουργείου Εσωτερικών ότι είναι ένας βιώσιμος δήμος, που μπορεί να δημιουργήσει μαζί με τις γειτονικές κοινότητες ένα ισχυρό δήμο στην ανατολική Πάφο προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Εννοείται, φυσικά, ότι δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή απαίτηση ή προϋπόθεση για τον αριθμό των δήμων.

Τέλος, ο Δήμος Γεροσκήπου καλεί  το Υπουργείο Εσωτερικών όπως αναθεωρήσει την αρνητική του στάση έναντι του Δήμου Γεροσκήπου και να λάβει σοβαρά υπόψη του τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.