Δημιουργία Υφ.Πολιτισμού: Χαιρετίζουν αλλά εντοπίζουν γκρίζα σημεία τα κόμματα

Γκρίζα σημεία στη δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού βρίσκουν ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ.

Μιλώντας στον Άστρα, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, χαιρέτησε την απόφαση, λέγοντας ότι ένα Υφυπουργείο θα συμβάλει στη δουλειά του κράτους στα θέματα του πολιτισμού, τα οποία υποβαθμίζονται από την κυβέρνηση.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Τμήμα Αρχαιοτήτων και το κατά πόσον θα ενταχθεί ή όχι στο Υφυπουργείο, τονίζοντας ότι αποτελεί πολιτικό ζήτημα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Ανέφερε ότι αν το νομοσχέδιο δεν έχει το περιεχόμενο που πρέπει θα είναι άλλο ένα πυροτέχνημα.


Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης δήλωσε ότι με τη δημιουργία του Υφυπουργείου ανοίγει ο δρόμος για ανάπτυξη. Σημείωσε ωστόσο ότι χρειάζεται εντατικός διάλογος ώστε να διευκρινιστούν κάποια αναπάντητα ερωτήματα.

Από πλευράς ΔΗΠΑ, ο βουλευτής του κόμματος Αλέκος Τρυφωνίδης, ανέφερε ότι η δημιουργία του Υφυπουργείου ήταν διαχρονικό αίτημα από τους εμπλεκόμενεις φορείς αλλά και από ολόκληρη την κοινωνία.

Τόνισε ότι το Τμήμα Αρχαιοτήτων αποτελεί το βασικό πυλώνα του πολιτισμού και πρέπει να ενταχθεί στο Υφυπουργείο, λέγοντας όμως ότι αυτό πρέπει να γίνει με επιχειρήματα και όχι με τη βία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.