Δημιουργία Υφυπουργείου Πράσινης Μετάβασης προτείνει ο Μαυρογιάννης

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

«Η αλλαγή περνά μέσα από την βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη. Με τη δημιουργία Υφυπουργείου Πράσινης μετάβασης, αειφορίας και αγροτικής ανάπτυξης. Με την εκπόνηση και υλοποίηση ενός νέου «Σχεδίου για τη Νήσο», ώστε να μπει τέλος στην άναρχη ανάπτυξη», τόνισε ο Α. Μαυρογιάννης, αναφερόμενος στον τομέα Περιβάλλον και Οικολογία.


Αναλύοντας τις προτάσεις του και το πρόγραμμα διακυβέρνησης του στη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, σημείωσε ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέρμα στις πρακτικές πρόσκαιρου κέρδους και αμφίβολης νομιμότητας, σε πρακτικές που πλουτίζουν τους λίγους, ζημιώνουν τους πολλούς και καταστρέφουν το περιβάλλον. Τόνισε ότι βασικός στόχος της διακυβέρνησης του, είναι η αξιοποίηση των προοπτικών που παρουσιάζουν όλοι οι τομείς της οικονομίας. Η διασύνδεση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία, με νέες αγορές στο εξωτερικό θα πολλαπλασιάσει την ήδη τεράστια συνεισφορά τους στην κυπριακή οικονομία.

Για τον τομέα της Ενέργειας, στον οποίο απέτυχε παταγωδώς η σημερινή κυβέρνηση, είπε, είναι να υπάρξει ένας μακροχρόνιος Ενεργειακός Στρατηγικός Σχεδιασμός και Προγραμματισμός που θα καλύπτει όλες τις πτυχές της ενεργειακής στρατηγικής στον ηλεκτρισμό, το φυσικό αέριο, τις μεταφορές, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις επιπτώσεις στην οικονομία. Θα πρέπει να περιλαμβάνει φυσικά και το εθνικό ζήτημα της βέλτιστης αξιοποίησης των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της χώρας, με πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης, έχοντας ως γνώμονα τον στόχο της επίλυσης του Κυπριακού. Σημαντικός πυλώνας, επίσης, είναι η στροφή της ηλεκτροπαραγωγής στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.