Δημητριάδη και Μαυρογιάννη συζήτησε το ΠΓ του ΑΚΕΛ στην ΚΕ – Πάει με συγκεκριμένη πρόταση στην ΚΕ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ το οποίο εξέτασε για δεύτερη ημέρα, τις προτάσεις που είχε ενώπιον τος μετά από κύκλους συζητήσεων μέσα από τις διαδικασίες του κόμματος, για τις Προεδρικές εκλογές του 2023.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το ΠΓ κατέληξε στις προτάσεις των Αχιλλέα Δημητριάδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίες κρίθηκαν από το ΠΓ ως εξίσου αξιόλογες.

Ωστόσο το ένα εκ των δύο ονομάτων θα πάει ως πρόταση του Π.Γ. θα συζητηθεί το ερχόµενο Σαββατοκύριακο, 7-8 Μαΐου, στην Κεντρική Επιτροπή του κόµµατος η οποία θα διαμορφώσει και την εισήγηση προς τις Κοµµατικές Οµάδες Βάσης. Όπως είναι γνωστό, η διαδικασία που ακολουθεί το ΑΚΕΛ προϋποθέτει και δεύτερο κύκλο συζητήσεων ανάµεσα στα µέλη και τους φίλους του κόµµατος που προγραµµατίζεται να ολοκληρωθεί στις 23 Μαΐου. Την Κυριακή 5 Ιουνίου θα πραγµατοποιηθεί η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη όπου θα ληφθεί και η τελική απόφαση για τις Προεδρικές Εκλογές 2023.

Στο µεταξύ συνεχίζονται οι επαφές της ηγεσίας του ΑΚΕΛ µε πολιτικές και κοινωνικές δυνάµεις που τοποθετούνται υπέρ της ανάγκης για αλλαγή. Μια απαίτηση που, όπως διαφαίνεται από τις επαφές αυτές, ογκούται συνεχώς υπό το βάρος των αδιεξόδων στα οποία έχει οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ∆ΗΣΥ.

Τάσος Αναστάση

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy