Δεν τίθεται θέμα εκλογών στον ΔΗΣΥ καθώς στις χθεσινές αποφάσεις του διευρυμένου πολιτικού γραφείου του κόμματος δεν περιλαμβάνεται κανένα συνέδριο ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, σχολιάζοντας την πρόταση του τέως Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη για σύγκληση έκτακτου εκλογικού συνεδρίου.
Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ισχυρίστηκε ότι στην πολύωρη συνεδρίαση του ΔΗΣΥ ακούστηκαν καλές εισηγήσεις και προτάσεις προσθέτοντας ότι η όποια κριτική είναι καλοδεχούμενη και τους βοηθά να βελτιώνονται. Επίσης, ο κ. Δημητρίου είπε ότι από το χθεσινό συνέδριο βγήκε ενδυναμωμένος ο ΔΗΣΥ.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ ανέφερε ακόμα ότι θα πρέπει να αξιολογήσουν εκ νέου τις θέσεις του κόμματος για το κυπριακό. Όπως είπε, είμαστε σε μια εποχή που η επικοινωνία καλύπτει την ουσία και θα πάνε πίσω στην ουσία για να μην υπάρχει το όποιο ψεγάδι γύρω από τις καθαρές σκέψεις του ΔΗΣΥ για το κυπριακό. Σημείωσε επίσης ότι η ζοφερή εικόνα και ο μηδενισμός από την αντιπολίτευση δε βοήθησε καθόλου. Όπως είπε, χρειάζεται όλοι να συζητήσουν επί της ουσίας με αφορμή και τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.