* Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Σαλαμίνας, Δημήτρης Λάζος, μίλα για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αλλά και γι’ αυτήν που έρχεται

«Θα δουλέψουμε πολύ πιο επαγγελματικά τη νέα σεζόν, έτσι ώστε χρόνο με το χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι με σκοπό να επαναφέρουμε τη Νέα Σαλαμίνα στις ελίτ ομάδες του ποδοσφαίρου μας», τονίζει στην συνέντευξη που ακολουθεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Σαλαμίνας, Δημήτρης Λάζος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή μας αλλά και στον τεχνικό μας διευθυντή».

Ο Δημήτρης Λάζος επισημαίνει ότι «στόχος μας είναι να επενδύσουμε στις ακαδημίες μας και στα επόμενα χρόνια η ομάδα μας να αποτελείται από Κύπριους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα πλαισιώνονται από λιγότερους αλλά πιο ποιοτικούς ξένους ποδοσφαιριστές».

Ο εκπρόσωπος Τύπου των «ερυθρολεύκων» στέλνει και το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας. «Θέλουμε ο κόσμος να πιστέψει στην προσπάθεια που γίνεται και να συστρατευθεί δίπλα στο σωματείο μας. Όλοι ενωμένοι να πετύχουμε πολλά, όλοι ενωμένοι να φτιάξουμε μια Νέα Σαλαμίνα που να κάνει περήφανους του απανταχού Σαλαμιναίους», τονίζει χαρακτηριστικά.

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Σκαμπύλη

Μία περίεργη χρονιά για τη Νέα Σαλαμίνα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού η ομάδα τερμάτισε πρώτη στο β’ γκρουπ. Τι αφήνει πίσω της αυτή η σεζόν;

Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ξεκινήσαμε με όνειρα και πολλές φιλοδοξίες, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε αρκετά πράγματα και στην τελική τα καταφέραμε. Νομίζω ότι έχουμε μάθει από τα λάθη μας, ώστε να μην ξαναβρεθεί η ομάδα μας σε τέτοια δύσκολη θέση. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε πολύ πιο επαγγελματικά, έτσι ώστε χρόνο με το χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι με σκοπό να επαναφέρουμε τη Νέα Σαλαμίνα στις ελίτ ομάδες του ποδοσφαίρου μας. 

Η ομάδα πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές, καθώς υπήρξε περίοδος που βρισκόταν στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, όμως στο τέλος κατάφερε να ολοκληρώσει τη σεζόν με επιτυχία. Τι θεωρείτε ότι πήγε λάθος στην αρχή της σεζόν;

Στο ποδόσφαιρο όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Δυστυχώς φέραμε ποδοσφαιριστές «ονόματα» που δεν πρόσφεραν ούτε το ελάχιστο. Δεν πήραμε τα μηνύματα που έστελνε η ομάδα από τα φιλικά, θεωρούσαμε ότι οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στο πρωτάθλημα, πράγμα που δεν έγινε. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τον Ιανουάριο αποδεσμεύτηκαν εννέα ποδοσφαιριστές.

Η νέα ποδοσφαιρική περίοδος ξεκίνησε. Ποιος ο προγραμματισμός και ποιες κινήσεις θα γίνουν από εδώ και πέρα;

Όπως σας είπα και πριν θα δουλέψουμε πολύ πιο επαγγελματικά. Υπάρχουν κάποια κριτήρια για την επιλογή ποδοσφαιριστών, έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή μας αλλά και στον τεχνικό μας διευθυντή.

Η συνεργασία με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη ήταν επιτυχής, γι’ αυτό και η ανανέωση τής μεταξύ σας συνεργασίας. Ποια τα κριτήρια που τέθηκαν για να ανανεωθεί το συμβόλαιό του;

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης είναι νεαρός και φιλόδοξος προπονητής. Είναι χαμηλών τόνων, εργάζεται πολύ σκληρά και ταυτόχρονα είναι πολύ απαιτητικός. Έχει μεγάλη παιδεία και πέραν από τις προπονητικές του ικανότητες, είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Θεωρώ ότι η Νέα Σαλαμίνα αυτή τη στιγμή έχει ένα από τους καλύτερους προπονητές στην Κύπρο, αλλά και ένα από τα καλύτερα προπονητικά team.

Η χρονιά που έρχεται θα είναι σαφώς πιο δύσκολη από την προηγούμενη. Οι απαιτήσεις θα είναι περισσότερες. Θεωρείτε ότι θα πρέπει να γίνει αλλαγή στον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν στην παρούσα φάση;

Εμείς σαν Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου παρακολουθούμε τις εξελίξεις και όταν χρειαστεί θα τοποθετηθούμε επίσημα. Εμείς είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι για να δημιουργήσουμε μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα.

Η Νέα Σαλαμίνα έχει στηριχτεί σε δικά της παιδιά τη φετινή σεζόν. Το μέλλον τους προδιαγράφεται λαμπρό. Ποιες οι σκέψεις από πλευράς Δ.Σ. γι’ αυτά τα νεαρά ταλέντα;

Στόχος μας είναι να επενδύσουμε στις ακαδημίες μας και αυτό φαίνεται και από τη φετινή παρουσία των νεαρών μας. Το πλάνο που θέσαμε πριν πέντε χρόνια ξεκίνησε να αποφέρει καρπούς και στόχος μας είναι στα επόμενα χρόνια η ομάδα μας να αποτελείται από Κύπριους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα πλαισιώνονται από λιγότερους αλλά πιο ποιοτικούς ξένους ποδοσφαιριστές.

Η Νέα Σαλαμίνα έκλεισε πριν από λίγους μήνες 70 χρόνια ζωής. Ποιες άλλες εκδηλώσεις προγραμματίζετε προς τιμήν των 70χρονων;

Είμαστε πολύ περήφανοι για τα 70 χρόνια ζωής του σωματείου, που δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά τα περάσαμε στην προσφυγιά. Προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις εκ των όποιων και μια συναυλία. Θα ανακοινώσουμε επίσημα τις επόμενες μέρες και το υπόλοιπο πρόγραμμα των εορτών των 70 χρόνων ζωής του σωματείου μας.

Στο «da Noi Αμμόχωστος Επιστροφή» γίνονται βελτιωτικά έργα. Ποια είναι αυτά, ποιο το κόστος τους και πώς θα καλυφθεί;

Εδώ και κάποια χρόνια προγραμματίζαμε βελτιωτικά έργα στο «Αμμόχωστος Επιστροφή», που με τη βοήθεια του ΚΟΑ έχουμε καταφέρει να ξεκινήσουμε τώρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου στις 20 Αυγούστου. Θα γίνει καινούργιος αγωνιστικός χώρος με καινούργια υποδομή, αποχωρητήρια για το φίλαθλο κοινό και διάφορες άλλες αναβαθμίσεις στη δημοσιογραφική αίθουσα στα καταστήματα του γηπέδου, στην μπουτίκ και στα αποδυτήρια. Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω δημόσια τον ΚΟΑ για τη βοήθειά του αλλά και προσωπικά τον πρόεδρο του Οργανισμού.  

Ίσως είναι από τις λιγοστές χρονιές που δεν προέκυψε σοβαρότατο πρόβλημα σε οικονομικό επίπεδο για το σωματείο. Η συνετή οικονομική πολιτική έφερε χειροπιαστά αποτελέσματα με το χρέος να μειώνεται σημαντικά. Ποιες είναι οι προβλέψεις για το μέλλον; Θα υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού για τη νέα σεζόν;

Τα οικονομικά του σωματείου βελτιώνονται κάθε χρόνο και αυτό είναι ένα δείγμα της πολύ καλής οικονομικής πολιτικής που ακολουθούμε. Έχουμε περάσει, στο παρελθόν, δύσκολες οικονομικές καταστάσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι το σωματείο είχε κινδυνεύσει ακόμα και με κλείσιμο. Το συνολικό χρέος του σωματείου με το κλείσιμο της χρόνιας δεν θα ξεπερνά τις 800.000 ευρώ σε σχέση με τα 5,5 εκατομμύρια του 2012. Δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη βιωσιμότητα του σωματείου κάνοντας μεγάλα ανοίγματα. Στις 23/5 υπάρχει γενική συνέλευση όπου θα αποφασιστεί το πώς θα κινηθούμε την επομένη χρονιά.

Ο κόσμος της Νέας Σαλαμίνας είναι το διαχρονικό στήριγμα της ομάδας. Ποιο το μήνυμα που θέλετε να στείλετε;

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον μεγάλο κόσμο της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου για τη διαχρονική του στήριξη, ιδιαίτερα την οικονομική, και για την παρουσία του στο γήπεδο. Τους έχουμε ποτίσει με πολλή πικρία τη φετινή χρονιά, αλλά νομίζω στο τέλος τους αποζημιώσαμε. Θέλουμε ο κόσμος να πιστέψει στην προσπάθεια που γίνεται και να συστρατευθεί δίπλα στο σωματείο μας. Όλοι ενωμένοι να πετύχουμε πολλά, όλοι ενωμένοι να φτιάξουμε μια Νέα Σαλαμίνα που να κάνει περήφανους τους απανταχού Σαλαμιναίους σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.