Δήμος Αγίου Αθανασίου: Τίμησε τον αγωνιστή Νίκο Πέτρου

Εγκαίνια πάρκου αφιερωμένου στη μνήμη του Νίκου Πέτρου

Αφιερωμένο στη μνήμη του πρώην επαρχιακού γραμματέα του ΑΚΕΛ Λεμεσού, αείμνηστου Νίκου Πέτρου, είναι το τελευταίο πάρκο που εγκαινιάστηκε στον Δήμο Αγίου Αθανασίου.

Μια πρωτοβουλία που αποδεικνύει ότι κάποιοι φορείς ξέρουν να τιμούν και να αναγνωρίζουν τους αγώνες και την προσφορά κάποιων ανθρώπων. Η ονοματοδοσία του Δημοτικού Πάρκου «Νίκος Πέτρου», που βρίσκεται στην οδό Ολύμπου, έγινε σε μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε ο Δήμος και η ΑΠΕΝ Αγίου Αθανασίου, στην παρουσία της οικογένειας, μελών και στελεχών του ΑΚΕΛ Λεμεσού, του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Αθανασίου και απλών πολιτών, εκτιμητών της πολυποίκιλης προσφοράς του Νίκου Πέτρου.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Ε.Γ. του ΑΚΕΛ Λεμεσού, Γιώργος Γεωργίου, επισημαίνοντας ότι τέτοιες εμπνευσμένες αποφάσεις τιμούν τον Δήμο Αγίου Αθανασίου και αναδεικνύουν τις αρετές και αξίες που χαρακτηρίζουν την Τοπική Αρχή, αλλά και τους πολίτες του Αγίου Αθανασίου, αναφέρθηκε στην πορεία και την προσφορά του Νίκου Πέτρου μέσα από τις τάξεις του ΑΚΕΛ και γενικότερα του Λαϊκού Κινήματος.

«Ο αείμνηστος Νίκος Πέτρου υπήρξε πρώτα και κύρια άνθρωπος με Α κεφαλαίο, αγωνιστής, μαχητής της ζωής, μια ήρεμη δύναμη που δεν δίσταζε την κρίσιμη στιγμή να βρεθεί μπροστά στα γεγονότα και να θέσει το δικό του λιθαράκι στους αγώνες για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργίου, τονίζοντας ότι υπήρξε και ένας ακούραστος ΑΚΕΛιστής.

Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Πέτρου διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού από το 2003 μέχρι και το 2013, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, ενώ εργάστηκε στον επαγγελματικό μηχανισμό του κόμματος ΑΚΕΛ από το 1978 μέχρι και το 2013. Ήταν άνθρωπος με σπάνιο ήθος, αγνός ιδεολόγος, ιδεολογικά και πολιτικά άρτια καταρτισμένος και συνέδεσε το όνομα του με την προσφορά και την ανιδιοτέλεια.

Χρήστος Χαραλάμπους

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.