Δήμος Αγλαντζιάς: Προσφυγή στο Ανώτατο για τη μεταρρύθμιση Τ.Α.

«Ο Δήμος Αγλαντζιάς προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της ψήφισης του νέου νόμου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγλαντζιάς, κατατέθηκε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο Προσφυγή εναντίον της ψήφισης τον νέου Περί Δήμων Νόμου, ο οποίος ως γνωστόν μετατρέπει το Δήμο Αγλαντζιάς σε διαμέρισμα του Δήμου Λευκωσίας.

Ο Δήμος Αγλαντζιάς αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των δημοτών Αγλαντζιάς, όπως αποτυπώθηκαν και σε πρόσφατη έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του Δήμου, δεν είχε άλλη επιλογή από το να διεκδικήσει ακύρωση της νομοθεσίας από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφυγή του Δήμου εδράζεται σε δύο βασικά νομικά επιχειρήματα:

1. Υπάρχει σύγκρουση εξουσιών μεταξύ νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας.

2. Η προσβαλλόμενη νομοθεσία παραβιάζει σημαντικότατα άρθρα του Ευρωπαϊκού Χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα το άρθρο 5, που προνοεί διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες ή/και δημοψηφίσματα

Τονίζεται ότι ο Δήμος Αγλαντζιάς συμφωνεί στη φιλοσοφία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ωστόσο, είναι αναγκασμένος να προσφύγει εναντίον του νόμου με σοβαρές πιθανότητες να κηρυχθεί αντισυνταγματικός, αφού δεν έχει άλλη στη διάθεσή του άλλη νόμιμη επιλογή για να διαφυλάξει και εκφράσει τη θέληση των δημοτών».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.