Δήμος Αμμοχώστου: Επιστολή στο ΣτΕ – Θα ζητήσει αναίρεση της απόφασης για υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου

Την αναίρεση της απόφασης για τερματισμό της επιτήρησης της εφαρμογής της δικαστικής απόφασης για την υπόθεση της Τιτίνας Λοιζϊδου, θα ζητήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης ο Δήμος Αμμοχώστου, μέσω επιστολής. 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου μετά το πέρας της συνάντησης με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, η επιστολή θα τονίζει ότι πρόκειται για άδικη απόφαση και θα διαβιβαστεί μέσω του Βουλευτή Κωστή Ευσταθίου ο οποίος είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου.

Παράλληλα, ο Δήμος Αμμοχώστου ξεκίνησε κύκλο επαφών με πρεσβευτές των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην Κύπρο στις οποίες διαβιβάζει το ψήφισμα που εγκρίθηκε στην τελευταία αντικατοχική εκδήλωση, ενώ ετοιμάζονται επισκέψεις σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο και Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο κ. Ιωάννου υπέδειξε ότι υπάρχουν δυσκολίες ως προς ζήτημα των προσφυγών στην επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα.

Επεσήμανε ότι η θέση του Δήμου συνταυτίζεται με τη θέση του επίσημου κράτους ότι το κυπριακό δεν θα επιλυθεί με νομικά αλλά με πολιτικά μέσα. Ωστόσο, όπως είπε, δεν μπορεί να αναγκάσει οποιοσδήποτε όσους το θελήσουν λόγω οικονομικών προβλημάτων να μην προσφύγουν στην επιτροπή με το ζόρι και εξήγησε ότι για το λόγο εαυτό επιβάλλεται η πολιτική της ίσης κατανομής βαρών να μην μένει μόνο στα λόγια.

Την ίδια ώρα, ο Σίμος Ιωάννου απέρριψε τα περί «Αμμοχωστοποίησης» του κυπριακού καθώς όπως εξήγησε, αν χαθεί η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου για την οποία υπάρχουν ψηφίσματα και πρόνοιες στις Συμφωνίες Κορυφής, δεν θα υπάρχει ούτε το υπόλοιπο 82% των δημοτικών ορίων της πόλης ,ούτε τα υπόλοιπα χωριά.

Τόνισε μάλιστα ότι πρέπει να μην χαθεί οτιδήποτε έχει σχέση με το εδαφικό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.