Δήμος Αθηένου: Φιλοξενεί την ερχόμενη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «VOLUNTEU»

Πραγματοποιείται στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου τη Δευτέρα 6 και 7 Ιουνίου, η εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «VOLUNTEU».

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι «το πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια της τελευταίας πρόσκλησης προγραμμάτων Cerv-2021-Citizens-Town για τα Δίκτυα Πόλεων όπου ο Δήμος Αθηένου μετέχει ως εταίρος, με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Altea της Ισπανίας. Η πρώτη συνάντηση αποφασίσθηκε να γίνει στην Αθηένου, την πόλη Καλής Πρακτικής για τον εθελοντισμό».

Ο Δήμος Αθηένου θα φιλοξενήσει 18 συμμετέχοντες από 7 συνολικά χώρες και οργανισμούς. Εκτός από τον Δήμο  Αθηένου και τον Δήμο Altea της Ισπανίας, συμμετέχουν ως εταίροι ο Δήμος Opcina Kalnic Opcinsko Vijece Kalnik της Κροατίας και οι οργανισμοί Industry Disruptors Game Changers της Αθήνας-Ελλάδα, Hellenic Institute of Cultural Diplomacy Netherlands της πόλης Ρόττερνταμ-Ολλανδία, Associazione Inco της πόλης Μολφέττα-Ιταλία, Associacao Juvenil De Deao -Ajd της πόλης Viana Do Castelo της Πορτογαλίας και Asociatia Scout Society της πόλης Targu Jiu της Ρουμανίας.

Βασικό θέμα του προγράμματος είναι η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός των νέων ως απάντηση του πολίτη στην κρίση του COVID-19.

Σημειώνεται ότι ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι 148 χιλιάδες ευρώ και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.