Δήμος Γεροσκήπου: Ο ΥΠΕΣ να τερματίσει τη συστηματική στοχοποίηση

“Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Γεροσκήπου έχει επανειλημμένως υποδείξει ότι η τεχνοοικονομική μελέτη του Υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιείχε λανθασμένα αριθμητικά στοιχεία για τη Γεροσκήπου, που αλλοίωναν τα πορίσματα και τις εισηγήσεις της, δυστυχώς μόνιμη επωδός τέως και νυν Υπουργού Εσωτερικών είναι ότι η αύξηση του αριθμού των δήμων θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της μεταρρύθμισης, φέρνοντας ως κύριο παράδειγμα τον Δήμο Γεροσκήπου”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Γεροσκήπου.

Οπως υποστηρίζει, στόχος του Υπουργού Εσωτερικών είναι να  αποτρέψει τη δημιουργία Δήμου στην Ανατολική Πάφο, εισήγηση στην οποία φέρεται να καταλήγει η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

“Παρά τις προσπάθειες των επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν κατέστη δυνατόν”, προστίθεται στην ανακοίνωση, “να αποκρυφτεί η επάρκεια του Δήμου Γεροσκήπου να ανταποκριθεί στο σενάριο συνένωσης με κοινότητες της ανατολικής Πάφου”.

Τελικά, ακόμα και μέσα από την ίδια τη μελέτη του ΥΠ.ΕΣ., καταδεικνύεται ότι η συνένωση Δήμου Γεροσκήπου και γειτονικών κοινοτήτων τηρεί και εξασφαλίζει τους κύριους στόχους που θέτει η μελέτη για τις συνενώσεις. προστίθεται.

Ο Δ. Γεροσκήπου καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών “να τερματίσει αυτή τη συστηματική στοχοποίηση του Δήμου Γεροσκήπου και να επικεντρωθεί στην ουσία της μεταρρύθμισης. Το μείζον είναι μια αποτελεσματική αυτοδιοίκηση που να εξυπηρετεί τον πολίτη και όχι αν θα είναι 17 ή 20 Δήμοι”.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.