Δήμος και Αστυνομία να αναλάβουν τις ευθύνες τους


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Του Χρήστου Χαραλάμπους

 

Το ότι γίνεται το σώσε στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού από τις αυθαίρετες και παράνομες σε κάποιες περιπτώσεις συμπεριφορές μερίδας επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα της εστίασης και της μουσικής διασκέδασης, είναι γνωστό όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής, αλλά στους πάντες.

Το ότι πλατείες, δρόμοι και πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές (όπως η κατ’ όνομα μόνο «πλατεία Σαριπόλου») μετατρέπονται τις νύκτες και ιδιαιτέρα Παρασκευές και Σάββατα σε ένα ενιαίο υπαίθριο κέντρο διασκέδασης, το γνωρίζει ο κάθε πολίτης και βέβαια δεν μπορεί παρά να το έχουν υπόψιν τους και οι αρμόδιες Αρχές.

Μια κατάσταση που, κατά γενική ομολογία, βρίσκει πρόσφορο έδαφος και συνεχώς διαιωνίζεται εξαιτίας της ανοχής, της αδυναμίας ή και της ανικανότητας του δήμου και των όποιων άλλων αρμόδιων υπηρεσιών να προβαίνουν στους ενδεδειγμένους ελέγχους ώστε να επικρατήσει η τάξη, η νομιμότητα και ο σεβασμός στα δικαιώματα όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και όλων εκείνων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο κέντρο της πόλης.

Μια απλή νυχτερινή περιδιάβαση στο κέντρο της πόλης, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού, είναι αρκετή για να καταγράψει κάποιος την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και περιορίζει το δικαίωμα της άνετης και ασφαλούς διακίνησης των πολιτών σε δημοσίους χώρους, αλλά λειτουργεί και απαγορευτικά για κάποιους ανθρώπους και φορείς, ιδιαίτερα του Πολιτισμού που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο κέντρο της πόλης.

Όσον αφορά εκείνους τους πολίτες οι οποίοι κατοικούν σε αυτές τις περιοχές, γι’ αυτούς η ποιότητα ζωής έχει φτάσει στο τελευταίο όριο της υποβάθμισης. Κάτι που φαίνεται ότι η δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει επιφανειακά ή και με πλήρη αδιαφορία, παρά τις περί αντίθετου διακηρύξεις και αναφορές που γίνονται κατά καιρούς.

Στις ίδιες απαράδεκτες συνθήκες που επιτράπηκε να επικρατήσουν στην περιοχή της Σαριπόλου, διαπιστώνεται ότι οδηγούνται και άλλα σημεία του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού, με αποτέλεσμα τις δικαιολογημένες αντιδράσεις ανθρώπων που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές, αλλά δεν μπορούν να βρουν την ησυχία τους από τους θορύβους και κάθε άλλου είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Μπαράκια, εστιατόρια και ταβέρνες και άλλες συναφείς επιχειρήσεις, που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, κατά βούληση και ανενόχλητα καταλαμβάνουν με τραπεζάκια και άλλο εξοπλισμό τους χώρους που υποτίθεται είναι προς δημόσια χρήση. Και τα ντεσιμπέλ από τα διάφορα είδη μουσικής που ακούγονται από παντού και διαρκούν αρκετές ώρες μετά τα μεσάνυκτα συνήθως κτυπούν κόκκινο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική ηρεμία των κατοίκων.

Μια κατάσταση που προκαλεί αντιδράσεις και από άλλους πολίτες οι οποίοι θέλουν να κινηθούν τα βράδια στο κέντρο της πόλης για σκοπούς ψυχαγωγίας μέσα από μια θεατρική παράσταση ή κάποιες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, χωρίς όμως να απολαμβάνουν αυτό το δικαίωμά τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.